Računalništvo, telefonija
27.04.2013 16:54

Deli z drugimi:

Share

Pozor! Viber s hudo varnostno ranljivostjo

V priljubljeni programski opremi Viber je prisotna ranljivost, preko katere lahko napadalec na sila enostaven način odklene pametni mobilni telefon Android, zaščiten z varnostnim sistemom zaklepanja z vzorcem. Popravek za odkrito varnostni ranljivost naj bi bil nared kmalu.
Zaradi ranljivosti v programski opremi Viber lahko nepridipravi pridobijo dostop do zaklenjenega pametnega mobilnega telefona Android.
Zaradi ranljivosti v programski opremi Viber lahko nepridipravi pridobijo dostop do zaklenjenega pametnega mobilnega telefona Android.

Viber omogoča brezplačne telefonske pogovore in pošiljanje kratkih sporočil SMS vsem uporabnikom, ki imajo na pametnem mobilniku nameščeno in aktivirano mobilno programsko opremo ter dostop do interneta. Žal pa so programerji pri pripravi zadnje različice priljubljene programske opreme naredili hudo napako, preko katere lahko napadalec na sila enostaven način odklene pametni mobilni telefon Android, zaščiten z varnostnim sistemom zaklepanja z vzorcem (pattern). Preko ranljivosti naj bi bilo mogoče zaobiti tudi druge oblike zaščite mobilne naprave.

Ranljivost programske opreme Viber je prikazana na videoposnetku, ki je dosegljiv na spletnem naslovu http://goo.gl/vQxoB. Varnostno zaščito Androida je preko programa Viber mogoče prelisičiti z dvema kratkima sporočiloma SMS. Pri drugem poslanem sporočilu zadošča, da napadalec klikne na gumb »nazaj« in ta že ima prost dostop do celotne vsebine mobilnika. Na srečo lahko napad izvede le tisti, ki žrtev pozna in jo ima v imeniku programa.

Programerji podjetja Viber so programsko napako v njihovi programski opremi že priznali in hkrati obljubili, da bo popravek na voljo kmalu. Ta bo seveda na voljo preko portala Google Play, in sicer v obliki klasične posodobitve.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več