Računalništvo, telefonija
29.03.2013 17:57

Deli z drugimi:

Share

Le še nekaj dni do cenejših vstopnic za Drupal Camp Alpe Adria

13. in 14. aprila se bo v prostorih Fakultete za računalništvo in informatiko v Ljubljani zvrstila vrsta predavanj tujih in domačih strokovnjakov s področja razvoja spletnih mest na Drupal platformi. Na dogodku organizatorji pričakujejo 150 udeležencev iz držav Srednje Evrope.
Le še nekaj dni do cenejših vstopnic za Drupal Camp Alpe Adria
Le še nekaj dni do cenejših vstopnic za Drupal Camp Alpe Adria

Drupal je odprtokodna CMS patforma, ki uporabnikom omogoča enostavno upravljanje vsebin na spletu. Zaradi svoje fleksibilnosti je primeren tako za enostavnejša spletna mesta kot tudi velike spletne portale. Med drugimi ga uporabljajo Bela hiša, MTV, Sony, Twitter in Ubuntu.

Po podatkih w3techs.com Drupal uporablja 7.1% spletnih strani, ki temeljijo na poznanih CMS sistemih. To je 2.3% vseh spletnih strani.

S prihodom osme različice tega sistema, ki jo vodja projekta Dries Buytaert označuje kot “najbolj drzno različico do sedaj”, se predvsem razvijalcem obeta kar nekaj novosti. Ena večjih je gotovo povezovanje s Symfony programskim ogrodjem, ki bo omogočilo boljšo integracijo z mobilnimi aplikacijami.

V Društvu uporabnikov Drupala Slovenija, ki konferenco organizira, poudarjajo, da bo program primeren tako za izkušene Drupal razvijalce, kot tudi za tiste, ki platforme še ne poznajo. Zaradi prisotnosti številnih mednarodnih predavateljev, bo konferenca izvrstna priložnost, da obiskovalci sistem in ustvarjalce spoznajo iz prve roke.

Vsi, ki bi si vstopnice radi zagotovili po polovični – “early-bird” – ceni, organizatorji pozivajo, da jih kupijo pred 1. aprilom. V kolikor vam to ne uspe, pa vseeno pohitite z nakupom, saj je število vstopnic omejeno, trenutno prijavljenih pa je že preseglo 100.

Več si preberite na www.drupalalpeadria.org.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več