Twitter
07.02.2013 16:37

Deli z drugimi:

Share

Twitter bo postal varnejši

Ker se je z nedavnim napadom zaupanje v družbeno omrežje Twitter močno omajalo, so se vodilni odločili, da bodo uvedli dodatne varnostne ukrepe, med drugim tudi dvostopenjsko prijavo, kot jo na primer poznata Google in Facebook. Ta možnost naj bi bila uporabnikom na voljo že letos.
Dvostopenjska prijava naj bi povrnila zaupanje v družbeno omrežje Twitter.
Dvostopenjska prijava naj bi povrnila zaupanje v družbeno omrežje Twitter.

Spletni kriminalci so pred kratkim družbenemu omrežju Twitter izmaknili podatke o več kot 250-tisočih uporabnikov. Nepridipravi so iz podatkovne baze izmaknili njihova uporabniška imena, elektronske poštene naslove, sejne »žetone« in celo dostopna gesla (http://goo.gl/rL9IB). Ker se je s tem napadom zaupanje v družbeno omrežje Twitter močno omajalo, so se vodilni odločili, da bodo uvedli dodatne varnostne ukrepe, med drugim tudi dvostopenjsko prijavo, kot jo na primer poznata Google in Facebook.

Dvostopenjska oziroma dvonivojska prijava bo poleg običajnega gesla vključevala še kratko številčno kodo, ki jo bo uporabnik v obliki kratkega sporočila SMS prejel na mobilni telefon. Uporabniki naj bi imeli na voljo tudi namensko mobilno aplikacijo, ki jim bo vsako minuto generirala novo kodo za dostop do družbenega omrežja Twitter. Možnost dvostopenjske oziroma dvonivojske prijave naj bi uporabniki prejeli že letos.

Ker družbeno omrežje Twitter še nima strokovnjaka za uvedbo dvostopenjske prijave, je to pred kratkim razpisalo novo delovno mesto programskega inženirja za področje varnosti, ki bo odgovoren tudi za razvoj večstopenjske avtentikacije. Zanimanje za prosto delovno mesto naj bi bilo izjemno visoko, zato upajmo, da se bo družbeno omrežje Twitter odločilo za pravo osebo, ki bo uspela zagotoviti ustrezen nivo varnosti.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,