Računalništvo, telefonija
09.08.2012 13:40

Deli z drugimi:

Share

Kompakten in dostopen Nikon s 14-kratnim zoomom

Nikon COOLPIX L610 je nov kompakten fotoaparat s 14-kratnim optičnim zoomom (25 - 350 mm), CMOS slikovnim senzorjem z ločljivostjo 16-milijonov točk ter možnostjo zajema videoposnetkov v polni HD ločljivosti (1080p). Kompaktno in ergonomsko ohišje, preprosto upravljanje, možnost skoraj popolnoma avtomatiziranega zajemanja kakovostnih fotografij ter dostopna cena, so zagotovilo, da bo novi L610 zelo zaželen družinski fotoaparat.
Nikon COOLPIX L610
Nikon COOLPIX L610

Nikon COOLPIX L610 omogoča skoraj povsem avtomatizirano fotografiranje v načinu samodejna izbira scene in s podporo inteligentnega sistema nadzora izostritve, ki samodejno izbere najboljše območje izostritve za ostre rezultate, ne glede na to, kako je kadriran motiv. Visoko občutljiv senzor CMOS s 16-milijoni slikovnih točk z osvetlitvijo od zadaj ter vgrajen sistem za zmanjševanje vibracij (VR) s premikanjem elementov objektiva poskrbita za naravne barve tudi pri fotografiranju pri šibki svetlobi, denimo pri večerji ob svečah.

Način “enostavna panorama” širi fotografova obzorja, saj omogoča zajem fotografij, ki pokrivajo vidni kot 360° horizontalno in 180° vertikalno. Medtem, ko fotoaparat navpično ali vodoravno pomikate prek scene, senzor CMOS zajame hiter rafal posnetkov, ki se takoj združijo v čudovito panoramsko fotografijo. Bolj zahtevni fotografi bodo lahko izbrali enega od 19 vgrajenih scenskih načinov fotografiranja. Med snemanjem videoposnetkov je na voljo celoten razpon optičnega zooma in samodejna izostritev, za hiter preklop med fotografiranjem in zajemom videa pa je vgrajen namenski gumb.

Za razvoj ustvarjalnega potenciala na fotografijah in videoposnetkih so na voljo najrazličnejši učinki filtrov, kot so selektivna barva, ki pretvori fotografijo v črno-belo, izbranemu objektu pa doda barvo, ali filter zvezdaste svetlobe, ki odseve svetlečih predmetov razprši v obliki zvezde.

Nikon COOLPIX L610 bo v črni, rdeči in srebrni barvi ohišja na naše prodajne police prišel 23. avgusta, na voljo pa bo po priporočeni prodajni ceni 229€.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več