Facebook
12.05.2021 08:08
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook se želi prepričati, da ste prebrali članek, ki ga boste delili

Po vzoru Twitterja bo tudi Facebook testiral posebno "pop-up" obvestilo, ki bo uporabnike napeljevalo, da bolj podrobno prebirajo članke in vsebino, ki jo delijo na družbenem omrežju.

Facebook je na Twitterju naznanil, da bo začel s testiranjem “pop-up” obvestila, ki bo uporabnike vprašalo, ali vseeno želijo deliti članek, četudi ga niso odprli. “Pop-up” obvestilo, ki ga lahko vidimo tudi na sliki, bo skušalo nagovoriti čim več uporabnikov, da vseeno preberejo članek, lahko pa bodo obvestilo preprosto ignorirali in izbrali “Continue Sharing”, s čimer bodo članek vseeno delili. Predstavnik za odnose z javnostmi pri Facebooku je povedal, da bodo testiranje izvedli na vzrocu 6 % vseh Android uporabnikov.

Facebookovo “pop-up” obvestilo je podobno Twitterjevemu, ki se je kot testno pojavilo junija 2020. Twitterjevo obvestilo zna biti za marsikoga precej nadležno, kajti nekdo lahko članek prebere nekje drugje in ga potem deli, ko ga zagleda na Twitterju.

Facebook pravi, da je novo “pop-up” obvestilo dodaten korak k boju proti deljenju lažnih novic, s katerimi se platformo sooča v zadnjih nekaj letih. Facebook si želi, da bi uporabniki bili bolj informirani o člankih in na splošno o vsebini, ki jo delijo. Kot opozarja samo obvestilo, lahko naslovi članko zavajajo in vsekakor ne vsebujejo vseh informacij, ki so potrebne za dobro razumevanje vsebine.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Družbena omrežja


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več