Prenosni računalniki
11.01.2012 10:16

Deli z drugimi:

Share

Lenovo IdeaPad S2: Tablični računalnik in pol

Žepni ali tablični računalnik? Oboje!
Žepni ali tablični računalnik? Oboje!

Podjetje Lenovo nas je zopet prijetno presenetilo. To je namreč po zgledu podjetja Asus pripravilo izjemno zmogljivi tablični računalnik, ki ga lahko v trenutku »preobrazimo« v čistokrvni žepni računalnik. Na voljo je namreč priročna tipkovnica, na katero tablico enostavno pritrdimo. Ker je tipkovnica opremljena še z vgrajeno baterijo, se avtonomija tablici s tem poveča na kar 20 ur.

Tablični računalnik Lenovo IdeaPad S2 ni od muh, saj za prikazovanje večpredstavnostnih vsebin uporablja 10,1-palčni oziroma25,7-centimetrski zaslon. Novincu pri zahtevnejših nalogah ne bo zlahka zmanjkalo sape, saj za preračunavanje podatkov uporablja dvojedrni procesor takta 1,5 gigaherca. Prostora za shranjevanje podatkov je več kot dovolj. Najzmogljivejša različica je namreč opremljena s 64-gigabajti pomnilnika. Tega lahko po potrebi razširimo s pomočjo pomnilniških kartic. Na tablici je nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Tablični računalnik Lenovo IdeaPad S2 bomo zlahka prenašalo naokrog, saj tehta le 570 gramov in v »debelino« meri zgolj 8,7-milimetrov. Napolnjena baterija zagotavlja do deset ur avtonomije. Za priklop zunanjih naprav sta na voljo dva vmesnika USB. Na razpolago je celo bralnik pomnilniških kartic. Tablico Lenovo IdeaPad S2 bo sprva mogoče kupiti le v Deželi zmajev. Na Staro celino naj bi vsestransko uporabna tablica prispela do jeseni.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Lenovo prenosni računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667