Računalništvo, telefonija
17.11.2011 16:53

Deli z drugimi:

Share

Izdelano po meri, ne serijsko

Izdelano po meri, ne serijsko
Izdelano po meri, ne serijsko

Zmanjšanje stroškov, manjše število večnamenskih naprav in optimizacija lokacij: to so glavni cilji podjetij, ko razmišljajo o vlaganjih v novo infrastrukturo tiskalnikov. Družba Tift načrtuje, da bo povečala svoj dobiček z razširitvijo svojega portfelja izdelkov in z izvajanjem strategije e-CONCEPT. Peter Vukšinič, direktor družbe TIFT, nam je pojasnil kako.

S kakšnimi izzivi se sooča podjetje TIFT na trgu tiskalnikov in večnamenskih naprav?

Čas prodaje, kjer se je vse vrtelo le okoli cene, so dokončno mimo. Čas je, da premislimo o nekaterih stvareh in da začnemo slediti novi prodajni poti v smeri metode MDS »Managed Document Services« (upravljanje dokumentnih storitev).

Kako se namerava podjetje TIFT soočiti s tovrstnimi izzivi?

S pristopom e-CONCEPT smo danes sposobni našim strankam zagotavljati celovite storitve tiskanja z lastnimi izdelki. To je ena izmed velikih razlik, po kateri se konceptualno razlikujemo od naših številnih tekmecev. Na pristop e-CONCEPT smo se začeli osredotočati tudi sami in ga začeli izvajati znotraj naše organizacije.

Kaj natanko je e-CONCEPT?

Sistem e-Concept daje odgovore na najpogostejše izzive, s katerimi se srečujejo danes organizacije na področju tiskanja in kopiranja: stroški, pomanjkanje informacij, nadzor in premik v smeri fokusiranja na osnovni posel. Razmere na trgu in še vedno trajajoča recesija narekujejo, da dobimo več za manj denarja, da pridobimo informacije o trenutni situaciji, ki nam bodo dale vedenje, na podlagi katerega bomo lahko sprejemali odločitve, povečanje fleksibilnosti in produktivnosti pa je stalna težnja.

In kakšna so zatečena stanja v slovenskih podjetjih?

Učinkovite odgovore na omenjene izzive nam običajno preprečujejo ovire, kot so nepoznavanje svojega sistema, nenadzorovani stroški in zapletene nabavne poti. V praksi se postopek prične z ugotavljanjem obstoječega stanja (lociranje naprav, popis števcev, starosti strojev, pogovori z uporabniki …), nadaljujemo z analizo pridobljenih podatkov (lociranje ‘’ozkih grl’’, naprav, ki ne ustrezajo, iskanje ‘’skritih stroškov, izračun dejanskih stroškov in cene izpisa …) in vse skupaj združimo v poročilu. V nadaljevanju naredimo načrt optimizacije (optimizacija z vidika stroškov, nadzora, fleksibilnosti in produktivnosti), sledi pa implementacija optimizirane rešitve. Zadnja faza je upravljanje in nadzor optimiziranega sistema, ki omogoča dolgoročno nadzorovanje stroškov in delovanja naprav, obenem pa je sistem fleksibilen in predvidljiv.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TIFT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TIFT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TIFT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več