Računalništvo, telefonija
21.04.2011 17:35

Deli z drugimi:

Share

miniMAX učinkovit pri ePobotih

Uporabniki spletnega računovodskega programa miniMAX so v petek, ko je potekal prvi obvezni pobot v skladu z Zakonom o preprečevanju zamud pri plačilih, brez težav oddali 806 vlog za pobot.
Postopek priprave in oddaje zapadlih obveznosti v ePobot traja v miniMAXu le nekaj minut
Postopek priprave in oddaje zapadlih obveznosti v ePobot traja v miniMAXu le nekaj minut

Podjetje SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih programov za podjetja in javne ustanove, je sporočilo, da je bilo prek spletnega računovodskega programa za majhna podjetja miniMAX oddanih 806 vlog za obvezni pobot.

Čeprav se je ta pobot minuli petek izvajal prvič, so uporabniki miniMAXa svoje vloge oddali na AJPES elektronsko brez težav. Skupno je bilo po AJPESovih podatkih v sistem ePobotov oddanih skupno 21.677 vlog.

„Z uspešno izvedbo obveznih pobotov v miniMAXu smo ponovno dokazali, da naše rešitve zmanjšujejo poslovna tveganja, saj so že kar pregovorno vedno pravočasno usklajene z zakonodajo,“ je poudarila Sonja Šinigoj.


„Pri tem naš še posebej veseli, da uporabniki s samo oddajo pobotov niso imeli težav, da jim priprava in oddaja prijave nista pomenili pomembne izgube časa, čeprav je bilo na primer pri računovodskih servisih samo dan pred oddajo še precej dvomov glede dodatnih delovnih obremenitev.“

Postopek prijave zapadlih plačil v sistem obveznih pobotov je v miniMAXu poenostavljen na podoben način, kot vse ostale funkcionalnosti. Intuitivnost postopka je podkrepljena še z uporabniškimi navodili, tako da so po besedah Matevža Jenka, vodje produkta miniMAX, imeli glede na število oddanih prijav zanemarljivo število zahtev za vsebinsko pomoč uporabnikom.

570 organizacij je prek miniMAXa prijavilo zapadle obveznosti v sistem ePobotov že do petka zjutraj in to brez kakršnih koli zapletov.

Kot pravijo v podjetju SAOP, postopek priprave in oddaje prijave zapadlih obveznosti v AJPESov sistem ePobotov traja v računovodskem programu miniMAXu samo nekaj minut. Gre za pomembno prednost, ki bo najbolj občutena v računovodskih servisih, kjer bodo izvajali po več prijav za svoje stranke.

Po drugi strani pa se bo učinkovita izvedba postopka lahko odražala v ceni in kakovostnejši izvedbi same storitve, kar bo pomenilo dodatno konkurenčno prednost za računovodske servise, ki uporabljajo spletni računovodski program miniMAX.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Seyfor d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Seyfor d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Seyfor d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več