Računalništvo, telefonija
01.03.2011 10:16
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Odpornost proti nesrečam v praksi

V prevajalski agenciji Leemeta je odpadla mokra plošča s stropa padla neposredno na delovno mesto z opremo Flip IT. K sreči oprema večjih poškodb ni utrpela, podatki pa so bili ves čas na varni oddaljeni lokaciji.
Stropna plošča je padla neposredno na delovno mizo.
Stropna plošča je padla neposredno na delovno mizo.

»Ko smo v ponedeljek prišli na delo, nas je pričakal grozovit prizor. Med vikendom je odpadla ena od stropnih plošč, ki jo je razmočila voda iz cevi. Mokra plošča je poškodovala računalniško opremo Flip IT, ki pa jo je zelo dobro odnesla. Monitor je utrpel nekaj prask, lahki odjemalec še vedno deluje, novo tipkovnico pa smo nemudoma prejeli. Zelo nas je navdušila hitra odzivnost podjetja Virtu,« je povedala Marja Vilč iz prevajalske agencije Leemeta.

Nad prostori Leemete je zaradi poškodbe cevi prišlo do zamakanja stropa in ena od stropnih plošč se je zaradi prevelike količine vode zrušila neposredno na delovno mizo. K sreči je do nezgode prišlo med vikendom, tako da nihče ni bil poškodovan. Pri tem je zmočilo monitor, lahki odjemalec, tipkovnico in miško.

K sreči je bilo treba zamenjati le tipkovnico, vse ostalo pa je normalno delovalo dalje. To lahko pripišemo tudi dejstvu, da so lahki odjemalci v primerjavi s klasičnimi računalniki precej manj občutljivi, saj nimajo vgrajenega diska.

V prevajalski agenciji Leemeta so si kljub nenavadnemu prizoru hitro oddahnili, saj na vseh 13 uporabniških delovnih mestih uporabljajo storitev virtualne pisarne Flip IT. To pomeni, da so vsi njihovi programi in podatki varno spravljeni v zaščitenem podatkovnem centru in ne na samem računalniku ali na strežniku v istem prostoru. Poleg tega se varnostne kopije nahajajo na sekundarni lokaciji. Tudi če bi bila oprema popolnoma uničena, bi lahko svoje podatke nemoteno priklicali s katerekoli druge naprave.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Virtu d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Virtu d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

FlipIT_logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Virtu d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več