Življenjski slog
28.10.2024 11:14

Deli z drugimi:

Share

Dvigala za vsak prostor in namen

Ko se vozimo z dvigali redko razmišljamo, koliko različnih vrst jih obstaja. Preprosto tam so, delujejo in nam močno olajšajo prehode med etažami.
Foto: FEKT
Foto: FEKT

Dvigala so polna tehnoloških rešitev, ki ne smejo zatajiti. Kadar se to zgodi, pa potrebujemo hiter in kakovosten servis, seveda pa tudi ustrezno vzdrževanje, da dvigala dobro in zanesljivo opravljajo svojo nalogo – prevoz oseb ali tovora.

Poznamo hišna dvigala, osebna in tovorna za večje stanovanjske ali poslovne stavbe, dvižne ploščadi, invalidska dvigala.

Kako sploh začeti? Najprej moramo najti zanesljivega partnerja, kakršno je podjetje FEKT d.o.o., ki se z dvigali ukvarja že 25 let in v vseh teh letih sledi tempu sodobnega razvoja in sprememb v industriji. Pravijo, da imajo dve glavni nalogi in cilja h katerima stremijo – to sta 100 % zadovoljstvo strank in 100 % varnost uporabnikov. Vgrajujejo le preverjene materiale ter dvigala, ki so skladna z evropskimi in slovenskimi standardi. Nezanemarljivo je tudi dejstvo, da nudijo celovito storitev na področju dvigal – od načrtovanja do izvedbe in vzdrževanja.

Širok izbor dvigal omogoča uresničitev skoraj vseh želja strank.

Osebna in tovorna dvigala

Strokovnjaki podjetja FEKT d.o.o. z vami načrtujejo izgradnjo dvigala, ki bo ustrezalo vsem vašim zahtevam. Zmogljivost in cena osebnih in tovornih dvigal pa sta odvisni od zahtev posamezne zgradbe. Širok spekter izvedbe, tudi za najzahtevnejša okolja, vas bo prepričal.

Tako so na voljo osebna električna dvigala z nosilnostjo do 1000 kilogramov, pa tudi osebna hidravlična ali tovorna hidravlična dvigala z nosilnostjo do 5000 kilogramov. Prednosti hidravličnih dvigal so cenejša izvedba, nižja obratovalna poraba električne energije in cenejše vzdrževanje.

Medtem so mala tovorna dvigala namenjena prenosu manjšega tovora med etažami. Z nosilnostjo do 300 kilogramov so praktična rešitev za široko uporabo. Kot primere v praksi lahko navedemo delavnice, knjižnice, šole, gostilne …

Hišna dvigala

Tudi pri hišnih dvigalih je izbire precej, saj jih lahko prilagajate prostoru in slogu. Lahko so različnih velikosti, nosilnosti, barv, zastekljena in podobno. So počasnejša od večjih osebnih in tovornih dvigal, kar je logično, saj v dvigalu doma, kjer je uporabnikov manj, posebnih hitrosti ne potrebujete. Nudijo pa zelo mirno vožnjo in avtomatsko evakuacijo v primeru okvare. Delujejo na osnovi vijačno matične tehnologije. Za najmanjše hišno dvigalo v ponudbi zadošča že 0,8 m2 prostora. Vsebujejo baterijsko napajanje, ki zagotavlja delovanje dvigala tudi v primeru električnega izpada.

Omislite si lahko od bolj običajnih do takšnih s spektakularnim modernim dizajnom – izbira je vaša.

Dvižne ploščadi in invalidska dvigala

Dvižne ploščadi so kakovostna in varna platformna dvigala, namenjena pisarnam, restavracijam, hotelom, šolam, domovom, vačstanovanjskim hišam, za maloprodajne ali komercialne uporabnike. Možna je tudi izvedba za zunanjo uporabo. Uporabne so za prevoz oseb ali tovora, s kabino ali brez nje.

Podjetje vgrajuje tudi invalidska dvigala, ki so predvidena tako za domače okolje v zaprtih prostorih kot tudi na prostem. Platformna sopniščna dvigala so avtomatizirana in opremljena s priročnimi gumbi za upravljanje. Izpolnjujejo vse varnostne zahteve in standarde, ki so pri tej opremi nujni.

Potem so tu invalidska dvigala v obliki navpične platforme za notranjo in zunanjo uporabo. Prav tako pa v podjetju nudijo posebna prenosljiva stopniščna dvigala za invalidske vozičke, s katerimi se oseba na vozičku varno prepelje po stopnicah.

Na voljo so tudi posebna dvigala za bazene, ki so namenjena temu, da lahko invalidne osebe samostojno zaplavajo. Namenjena so tako javnim kopališčem kot zasebnim bazenom.

Izpolnijo vse vaše želje

Vsa dvigala, ki jih nudijo pri FEKT d.o.o., odlikujejo nizki obratovalni stroški, različne možnosti in širok nabor, relativno enostavna namestitev (seveda odvisno od primera do primera) in mirna vožnja, kjer je možno in smiselno, pa se da vgraditi tudi RGB LED luči.

Več lahko najdete na spletni stani www.fekt.si.

Obiščete jih lahko na sejmu Ambient in Dom plus na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, med 13. in 17. novembrom.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem FEKT.


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več