Življenjski slog
14.10.2024 13:44
Posodobljeno 2 dneva nazaj.

Deli z drugimi:

Share

illy – v stiku z umetnostjo, ustvarjalnostjo in lepoto

Kava illy po zaslugi pomembnih inovacij velja za vodilno v znanosti in tehnologiji kave.
Kava illy po zaslugi pomembnih inovacij velja za vodilno v znanosti in tehnologiji kave.

Tradicija, kakovost in trajnost

illycaffè je italijansko družinsko podjetje, ustanovljeno leta 1933 v Trstu in zavezano, da bo svetu ponudilo najboljšo kavo. illy je najbolj globalna blagovna znamka kave na svetu, ki proizvaja edinstveno mešanico, sestavljeno iz 9 najboljših svetovnih pridelkov kave Arabice.

Kava illy je postala standardna predhodnica espressa in po zaslugi treh pomembnih inovacij velja za vodilno v znanosti in tehnologiji kave. S podelitvijo prve »Nagrade Ernesta Illyja« leta 1991 v Braziliji je illy postal tudi pionir na področju neposredne delitve znanja in pridelave kave, ki temelji na načelih trajnostnega razvoja.

Da bi pokrilo vse vidike svojega dragocenega izdelka, je podjetje ustanovilo tudi Univerzo kave z namenom spodbujanja in širjenja kulture pitja kave ter zagotavljanja celovitega akademskega in praktičnega usposabljanja za pridelovalce kave, bariste in ljubitelje kave.

Skodelice zbirke illy Art Collection 2024 je podpisal korejski umetnik Lee Ufan.

Vse, kar je narejeno v illyju, dopolnjujeta lepota in umetnost, ki predstavljata temeljne vrednote blagovne znamke, od logotipa, ki ga je zasnoval umetnik James Rosenquist, do priznane zbirke skodelic illy Art Collection, ki jo sestavlja več kot 100 avtorskih skodelic mednarodnih umetnikov.

illy si nenehno prizadeva za trajnostno prihodnost. Pod naslovom »Vsi lahko naredimo korak do boljšega sveta« promovira življenjski slog, ki spoštuje ljudi in okolje. Poleg razvoja in spodbujanja okolju prijazne pridelave si prizadeva zmanjšati vpliv celotnega proizvodnega procesa na okolje. V Trstu, edinem proizvodnem obratu illy, kjer se združi najboljša Arabica na svetu, strokovno praženje poteka v objektu z ultra nizkimi emisijami, ki znašajo dvajsetino zakonsko dovoljene meje. Nedavno zaključena naložba rekuperira toploto, ki nastane med praženjem, in jo pretvori v toplo vodo, ki se uporablja v celotnem obratu.

Dolgoletne okoljske politike in prakse družbe illy so si zaslužile številna velika mednarodna priznanja in certifikate. Zaveza, ki traja že več desetletij, napoveduje ogljično nevtralnost do leta 2033. Verjamemo, da sta kakovost in trajnost proces nenehnega izboljševanja. Kavni aparati z funkcijo varčevanja z energijo, čistejši materiali v embalaži in lončkih, kavne tabletke, ki se v celoti reciklirajo – vse to so izumi, ki jih opazijo tudi uporabniki.


Prva kava, ki obnavlja zemljo

illy predstavlja Arabica Selection Brasile Cerrado Mineiro, prvo kavo iz obnovljivega kmetijstva s certifikatom regenagri®, ustvarjeno v sodelovanju s pridelovalci brazilske regije Cerrado Mineiro. 

illycaffè se že dolgo zavezuje k blaženju učinkov podnebnih sprememb skozi celotno dobavno verigo, začenši s kmetijstvom, kjer spodbuja regenerativne prakse. Te omogočajo naravno obnovo tal, zmanjšujejo emisije CO2 in izboljšujejo zdravje ekosistemov z večjo biodiverziteto. 

Arabica Selection Brasile Cerrado Mineiro je na voljo v 250-gramskih pločevinkah, v obliki celih zrn ali mlete kave.


Trgovina ILLY SHOP v Ljubljani

V čudovitem okolju Kristalne palače in trgovskega središča BTC City se nahaja prva trgovina ILLY SHOP v Sloveniji. Na tem mestu lahko doživite pravo illy izkušnjo in občutite strast do odličnosti, kakovosti, umetnosti in lepote.

V prodajalni na 90 m2 ponujajo vse za pripravo izvrstne skodelice kave illy: izvirno oblikovane kavne aparate, sveže praženo kavo v zrnju, mleto kavo za espresso in moko, kapsule Iperespresso in druge kompatibilne kapsule ter tabletke ESE. Poleg edinstvene mešanice illy, sestavljene iz devetih najboljših Arabic, lahko poskusite tudi njene posamezne nianse iz zbirke Arabica Selection.

Ponudbo dopolnjujejo vrhunski francoski čaji Dammann Frères s čajniki in čajnimi skodelicami ter božanska čokolada Domori, izdelana iz prvovrstnega kakava.

Trgovina ponuja tudi vrsto praktičnih idej za osebna in poslovna darila. Izkušene prodajalke vam bodo pomagale z nasveti za izbiro pravega kavnega aparata in načini priprave kave. Če si želite ogledati izdelke iz udobja vašega doma, pa obiščite spletno trgovino www.espresso.si.

Trgovina ILLY SHOP v Ljubljani ponuja kavo in aparate illy, čaje Dammann in čokolado Domori.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem ESPRESSO.


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več