Tiskalniki in skenerji
08.10.2024 14:41
Posodobljeno 1 dan nazaj.

Deli z drugimi:

Share

3 nasveti za povečanje zmogljivosti pametnih tiskalniških rešitev

V podjetjih je pomembna vsaka minuta, zato je lahko pritisk za pravočasno izpolnitev nalog velik.

Breme različnih nalog pogosto pade na omejeno število zaposlenih, kar vodi v izgorelost in zmanjšano učinkovitost. Poleg tega številna podjetja pogosto nimajo dovolj finančnih sredstev za naložbe v tehnologijo ali programsko opremo, ki povečuje produktivnost, zato je še težje racionalizirati poslovanje in izboljšati učinkovitost delovnih procesov.

Poleg tega se podjetja pogosto spopadajo z vprašanjem prilagodljivosti. Z rastjo morajo povečati obseg poslovanja in ohraniti kakovost, hkrati pa nadzorovati stroške. To ravnovesje se lahko izkaže za težavno, če poskušajo zadovoljiti naraščajoče povpraševanje brez potrebne infrastrukture ali delovne sile. Takšna vprašanja lahko privedejo do nedoslednega izvajanja storitev ali kakovosti izdelkov, kar lahko dolgoročno škodi njihovemu ugledu in odnosom s strankami. Zato je iskanje pametnih rešitev, ki obravnavajo te izzive, ključnega pomena za vsako podjetje, ki si prizadeva za trajnostno rast.

Moč celostnega tiskanja in rešitev v oblaku
Na večjo produktivnost v malih podjetjih lahko močno vpliva strategija celostnega tiskanja, kar pomeni, da je obdelava dokumentov hitra, neprekinjena in dosledna. To odpravlja nepotrebne zamude pri tiskanju in zapravljene delovne ure, donosnost naložbe v smislu prihranjenega časa pa je lahko precejšnja, če upoštevamo kumulativni učinek v tednih ali mesecih. Takšna strategija lahko bistveno prispeva k izboljšanju učinkovitosti delovnega procesa, zmanjšanju operativnih ozkih grl in ublažitvi vpliva omejenih virov.

Druga strategija za povečanje produktivnosti so storitve tiskanja v oblaku. To je storitev programske opreme kot storitve (SaaS), pri kateri se upravljanje tiskalniškega okolja prenese na ponudnika storitev, tiskanje pa se zagotavlja prek oblaka. Za podjetja to pomeni, da jim ni treba več kupovati gonilnikov tiskalnikov in tiskalniških strežnikov ter jih gostiti na svoji lokaciji. To znatno zmanjša obremenitev IT oddelka. Z razbremenitvijo upravljanja lahko podjetja svojo pozornost namenijo ključnim vidikom svojega poslovanja. Tiskanje v oblaku pomeni tudi razširljivost in rast, saj podjetja plačujejo le za vire, ki jih potrebujejo, in jih lahko kadar koli sproti prilagodijo. Tiskanje v oblaku omogoča tudi tiskanje, neodvisno od lokacije, tako da lahko vsak zaposleni tiska kjer koli in iz katere koli naprave.

3 ključni vidiki, ki jih mora omogočati vaš tiskalnik
Za omogočanje celostnega tiskanja in tiskanja v oblaku potrebujete multifunkcijske tiskalnike in tiskalnike, ki izpolnjujejo določene zahteve. Povzeli smo tri potrebne vidike, ki so ključni za to.

1. Prilagoditve in integracija
Hitro, neprekinjeno in dosledno obdelavo dokumentov je mogoče doseči, če so vaši aparati za tiskanje prilagojeni vašim potrebam. To pomeni, da lahko prilagodite nastavitve, kot so vrsta papirja, postavitev in barvne preference. Na primer, če imate posebne zahteve za tiskane dokumente, ki jih pogosto potrebujete, jih lahko vnaprej konfigurirate, da vam ni treba nastavljati vsakega posameznega tiskalniškega opravila.

Prav tako je ključnega pomena, da imajo vaši aparati za tiskanje prijazen uporabniški vmesnik, ki je enoten za vse aparate, intuitiven in ga je mogoče enostavno upravljati. Tako lahko nastavitve izvedete razmeroma hitro in udobno.

Vaši aparati za tiskanje morajo biti sposobni tudi brezhibne integracije aplikacij v oblaku, do katerih lahko dostopate neposredno z uporabniškega vmesnika. Tako lahko do dokumentov dostopate od koder koli in jih hitro natisnete, ne da bi vam bilo treba preklapljati med različnimi platformami.

2. Pametna orodja
Pametna orodja lahko pomagajo prihraniti čas pri procesih tiskanja. Na primer, inteligentni senzor medijev, ki samodejno zazna, na kateri papir tiskate, lahko močno zmanjša težave s podajanjem papirja, kar vam prihrani čas in izboljša učinkovitost.

S pravimi orodji, ki so vam na voljo, lahko tudi preprosto združite aplikacije v skupine za priročno uporabo, kar olajša iskanje in tiskanje določenih dokumentov, ne da bi zapravljali dragoceni čas za iskanje po mapah ali premikanje po neskončnih seznamih datotek.

3. Takojšnja podpora
Nedvomno se zavedate, kako pomembno je, da so sistemi vedno pripravljeni in delujejo. Vsak izpad zaradi tehničnih težav lahko povzroči izgubo produktivnosti in potencialnih prihodkov. Takrat je takojšnja podpora nujna.

Z naložbo v aparate za tiskanje z možnostjo vzdrževanja na daljavo lahko hitro odpravite morebitne težave in prejmete takojšnjo podporo, ne da bi vas morali obiskati serviserji na vaši lokaciji. S tem zmanjšate izpade in povečate razpoložljivost svojih sistemov, zaradi česar se lahko osredotočite na poslovanje.

Vsi ti nasveti so povezani s potrebo po preprosti in intuitivni izkušnji tiskanja, ki se prilagaja vašim potrebam. Z izvajanjem prilagodljivih funkcij, pametnih orodij in takojšnje podpore lahko ustvarite celostne postopke tiskanja, ki povečujejo produktivnost vašega podjetja.

Nova Konica Minolta bizhub i-Serija tiskalnikov vam lahko pomaga
Ko gre za varno in učinkovito tiskanje, so tiskalniki Konice Minolte nove bizhub i-Serije popolna rešitev. Ti multifunkcijski tiskalniki nove generacije združujejo najsodobnejše varnostne funkcije z uporabniku prijaznim vmesnikom, kar zagotavlja nemoteno in varno tiskanje.

S preglednim, prilagodljivim uporabniškim vmesnikom in edinstvenim oblikovanjem, brezhibno integracijo z opcijskimi aplikacijami v oblaku za priročen dostop ter inteligentnim zaznavanjem papirja tiskalniki bizhub i-Serije presegajo vse, kar je potrebno za povečanje vaše produktivnosti. Poleg tega izboljšano vzdrževanje na daljavo za hitro odpravljanje težav in takojšnjo podporo zmanjšuje potrebo po servisnih obiskih na vaši lokaciji in povečuje razpoložljivost.

Poslovite se od zapletenih sistemov tiskanja. Če želite izvedeti več o teh vrhunskih tiskalnikih in o tem, kako lahko koristijo vaši organizaciji, vas vabimo, da si preberete predstavitveni članek, ali ogledate tiskalnike.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667