Računalništvo, telefonija
Slušalke
07.10.2024 15:00

Deli z drugimi:

Share

Za kulisami Galaxy Buds3 serije: Načrtovanje izdelka za vrhunsko zvočno izkušnjo

(z leve) Helen Nam in Donggi Kim.
(z leve) Helen Nam in Donggi Kim.

Z najnovejšo Galaxy Buds3 serijo slušalk podjetja Samsung Electronics lahko uporabniki odkrijejo povsem novo raven poglobljenega poslušanja in komunikacije kadar koli in kjer koli – ne glede na to, ali uživajo v glasbi ali sprejemajo klic. Galaxy Buds3 serija ponuja udobno prileganje, bogato kakovost zvoka in napredne funkcije umetne inteligence ter tako zagotavlja popoln trojček za neprekosljivo zvočno izkušnjo.

Samsung Newsroom se je srečal s Helen Nam in Donggi Kimom iz oddelka načrtovanje nosljivih izdelkov, Mobile eXperience Business pri podjetju Samsung Electronics, da bi izvedeli, kaj je bilo potrebno za ustvarjanje novih slušalk Galaxy Buds3 in Buds3 Pro.

Ustvarjanje udobnega prileganja s pomočjo 3D podatkov o ušesih in umetno inteligenco

Kaj vas je najbolj skrbelo pri načrtovanju Galaxy Buds3 serije?

Nam: Za Galaxy Buds3 serijo smo si zastavili interni cilj, da bomo nove izdelke načrtovali od začetka, namesto da bi izboljševali prejšnje različice. Prileganje je najpomembnejši dejavnik za Galaxy Buds serijo, saj je ergonomsko prileganje temelj vrhunske kakovosti zvoka in udobja. Ker je človeško uho tako edinstveno kot prstni odtis, smo opravili obsežno raziskavo o oblikah ušes in zbrali različne 3D podatke o ušesih. Na podlagi naših ugotovitev smo lahko pripravili novo zasnovo, ki se ponaša z varnejšim prileganjem.

▲ Helen Nam pojasnjuje postopek načrtovanja nove Galaxy Buds3 serije.

Kako je umetna inteligenca Galaxy AI vplivala na načrtovanje Galaxy Buds3 serije?

Kim: Z umetno inteligenco smo želeli vsakemu posamezniku zagotoviti prilagojeno izkušnjo poslušanja. Ko uporabniki nosijo slušalke Galaxy Buds3 serije, sta funkcija aktivnega odpravljanja hrupa (ANC) in zvok optimizirana na podlagi algoritmov z umetno inteligenco, ki v realnem času analizirajo razlike v zvoku prek notranjih in zunanjih mikrofonov. Galaxy AI brezhibno dopolnjuje nosljivost in funkcionalnost nove zunanje zasnove.

▲ Donggi Kim predstavi funkcije umetne inteligence Galaxy Buds3 serije.

Nam: Zahvaljujoč Galaxy AI se je komunikacijska izkušnja, ki jo ponuja Galaxy Buds3 serija, bistveno izboljšala. Natančneje, izboljšana je kakovost klicev, saj lahko tehnologija AI obnovi klicateljev glas v različnih hrupnih okoljih. Poleg tega je mogoče način poslušanja uporabiti v funkciji Tolmača, ko je povezan s pametnim telefonom Galaxy.[1]

Vrhunska kakovost zvoka in optimalna uporabnost

Kateri del procesa načrtovanja vam je najbolj ostal v spominu?

Kim: Obiskali smo različne trgovine z zvočniki in poslušali različne vrste zvočnikov, da bi dobili vpogled v kakovost zvoka. Poleg tega smo se udeležili poglobljenih seminarjev o zvoku, ki jih je vodil priznani profesor zvoka, in uporabili različne metode za doseganje prefinjenega, izjemno kakovostnega zvoka. Veseli nas, da so bila naša prizadevanja nagrajena s pozitivnimi odzivi uporabnikov, ki cenijo uravnotežen zvok slušalk Galaxy Buds3 Pro, ki sega od nizkih do visokih tonov.

Nam: Izvajanje ocenjevanja potrošnikov v zgodnjih fazah proizvodnje je bilo nepozabno. Glede na naše raziskave je veliko uporabnikov želelo podroben nadzor nad zvokom in odpravljanjem hrupa. Zato smo dodali funkcijo po meri, ki uporabnikom omogoča natančno nastavitev izenačevalnika (EQ) in nadzora hrupa po njihovem okusu. Odražanje povratnih informacij uporabnikov, zbranih na začetku razvoja izdelka, je bilo za nas zelo pomembno. Prav tako bi se rad zahvalil razvijalcem za njihovo aktivno podporo med celotno potjo.

▲ (Z leve) Helen Nam in Donggi Kim delita vpogled v razvoj Galaxy Buds3 serije.
▲ (z leve) Galaxy Buds3 Pro in Galaxy Buds3

Katera je vaša najljubša funkcija slušalk Galaxy Buds3?

Nam: Kot svojo najljubšo funkcijo bi izpostavila Zaznavanje glasu (Voice Command) – funkcijo, ki uporabnikom omogoča upravljanje Galaxy Buds3 serije z glasom, tako da se jim ni treba dotikati pametnega telefona ali ušesnih čepkov. Ko so uporabnikove roke zaposlene s pomivanjem posode ali odnašanjem smeti, lahko s preprostim glasovnim ukazom prilagodijo glasnost, spremenijo glasbo ali celo odgovorijo na klice. Vsaka funkcija v Galaxy Buds3 seriji je bila premišljeno zasnovana tako, da ustreza različnim uporabniškim scenarijem.

Vstop v prihodnost zvočnih inovacij

Kako bi z eno besedo ali stavkom opisali novo Galaxy Buds3 serijo?

Kim: Projekt je zame kombinacija moje strasti in poklica. Kot avdiofil sem z velikim zanimanjem za zvočne izdelke poskrbel, da Galaxy Buds3 serija zagotavlja najboljšo zmogljivost. Galaxy Buds3 serija je izdelek, ki ga lahko z vsem srcem priporočim vsakomur.

Nam: Rekla bi, da je kot »vitamin«. V vsaki fazi razvoja Galaxy Buds3 serije, od načrtovanja do lansiranja, sem se počutila polno energije. Upam, da se bodo tudi uporabniki potopili v ta novi svet zvoka in pridobili vitalnost z Galaxy Buds3 Pro.

Kaj sledi seriji Galaxy Buds?

Nam: Galaxy Buds serijo želimo razviti v izdelek, ki uporablja umetno inteligenco za boljše razumevanje posameznikov. Poleg zagotavljanja popolnega zvoka, prilagojenega vsakemu uporabniku, upamo, da lahko naprava ponudi uporabniku optimizirane rešitve na različnih področjih, vključno s tolmačenjem.

Kim: Inovacije na področju zvoka so neskončna pot. Nenehno sodelujemo z razvijalci, da bi povečali bogastvo in pristnost zvoka. Cenimo nenehno podporo in zanimanje naših uporabnikov.

▲ (z leve) Donggi Kim in Helen Nam pozirata za fotografijo z najnovejšo Galaxy Buds3 serijo.

Galaxy Buds3 serija je pomenila pomemben mejnik v zgodovini slušalk Galaxy Buds z novo zasnovo in visokimi zmogljivostmi umetne inteligence. Samsung se veseli, kako bodo slušalke Galaxy Buds še naprej zagotavljale prefinjene zvočne izkušnje in obogaten zvok.


[1] Način poslušanja s funkcijo Tolmač je na voljo v telefonih Galaxy Z Fold6, Galaxy Z Flip6 in vseh serijah Galaxy Buds.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung Samsung Galaxy Buds3 Pro

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več