Mrežna oprema
05.10.2024 13:47

Deli z drugimi:

Share

Poceni usmerjevalnik Wi-Fi 7 na voljo globalno!

Podjetje Xiaomi je presenetilo s prvim cenovno nadvse dostopnim usmerjevalnikom Wi-Fi 7. Tu gre za usmerjevalnik Xiaomi BE3600.
Foto: Xiaomi
Foto: Xiaomi

Trenutno aktualna hitra brezžična povezava Wi-Fi 6E končnim uporabnikom obljublja hiter prenos podatkov brez motenj, saj danes le redke povezave uporabljajo frekvenčno območje šestih gigahercev. Kljub temu njegova naslednica vse bolj prihaja v ospredje. Tu seveda govorimo o brezžični povezavi Wi-Fi 7, ki obljublja precej višje hitrosti prenosa podatkov. A za to potrebujemo primerno strojno opremo.

Na tem področju je nedavno vstopilo tudi podjetje Xiaomi in sicer s prvim cenovno nadvse dostopnim usmerjevalnikom Wi-Fi 7. Tu gre za usmerjevalnik Xiaomi BE3600, ki bo brez težav navdušil tudi najzahtevnejše uporabnike. Ta namreč zagotavlja precej hitrejši brezžični prenos podatkov od predhodnika oziroma hitrosti prenosa do več kot 2.882 megabajtov na sekundo. To bo več kot dovolj za navidezno in razširjeno resničnost ter videoposnetke ločljivosti 4K in 8K. Manjša hitrost prenosa je sicer posledica dejstva, da novi usmerjevalnik ne razpolaga z frekvenčnim spektrom šestih gigahercev.

Odlično delovanje mu zagotavlja vgrajen štirijedrni procesor Qualcomm s procesorskimi sredicami ARM Cortex-A53 frekvence 1,1 gigahercev. Tu je na voljo tudi 512 megabajtov vgrajenega pomnilnika, ki bo zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam. Novost seveda ponuja tudi bogato paleto priključkov in naprednejših tehnologij, ki nas ne bodo pustile na cedilu. Uporabnik ima na voljo celo štiri fizične omrežje priključke, ki ponujajo hitrost prenosa podatkov do 2,5 gigabitov na sekundo.

Brezžični usmerjevalnik Xiaomi BE3600 je že naprodaj globalno. Novost lahko kupimo tudi preko spletne prodajalne AliExpress, in sicer na povevi https://www.aliexpress.com/item/1005006520400965.html. Zanj pa bo treba odšteti zgolj preračunanih 53,86 evrov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Xiaomi

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več