Fotoaparati in kamere
13.09.2024 11:00

Deli z drugimi:

Share

Nikon v sodelovanju s podjetjem RED predstavlja pet novih LUT-ov za N-Log

Združitev Nikonovih izkušenj na področju fotografije in RED-ovega znanja v kinematografiji, ki sledi Nikonovemu prevzemu RED-a preteklo pomlad, prinaša inovativne izdelke, ki združujejo najboljše iz obeh svetov.

Tako je Nikon najavil, da je v sodelovanju s podjetjem RED Digital Cinema izdal štiri kreativne iskalne tabele LUT in en tehnični LUT. Vseh pet je brezplačno dostopnih in namenjenih barvni obdelavi video posnetkov, posnetih v profilu N-Log z Nikonovimi brezzrcalnimi fotoaparati serije Z. Poleg tega jih lahko uporabniki naložijo tudi na zunanje monitorje za predogled skoraj končnega videza že med snemanjem.

Ti keativni LUT-i so bili ustvarjeni pod strogim nadzorom podjetja RED Digital Cinema, Inc., ki je po prevzemu s strani podjetja Nikon v začetku letošnjega aprila del korporacije Nikon in slovi po odličnosti v proizvodnji profesionalnih digitalnih kinematografskih kamer. Linija novih LUT-ov vključuje različice ACHROMIC, FILM BIAS, FILM BIAS BLEACH BYPASS in FILM BIAS OFFSET. Ti LUT-i omogočajo uporabnikom uporabo RED-ove t.i. »barvne znanosti« v videozapisu Nikonovih brezzrcalcev, kar omogoča doseganje videza, primerljivega z videom, posnetim z RED kinematografsko kamero pri delu s posnetki v profilu N-Log.

Med novostmi je LUT ACHROMIC, ki dodaja nizkokontrastni ČB učinek, ohranja detajle in teksture ter ustvarja mehak, izpopolnjen videz s klasičnim pridihom. LUT FILM BIAS na drugi strani daje N-Log posnetkom topel, kinematografski videz z uravnoteženimi barvami in naravnimi kožnimi toni, kar ustvarja subtilen kontrast in sofisticiranost.

FILM BIAS BLEACH BYPASS ponuja visokokontrastni, desaturiran izgled, ki je navdihnjen s tehniko bleach bypass – ta učinek daje posnetkom izjemno oster, a hkrati zbledel videz. Nazadnje, LUT FILM BIAS OFFSET zagotavlja kinematografsko toplino in mehkobo z edinstveno kombinacijo barvne korekcije in prilagoditve kontrasta, s čimer še bolj izpostavlja samo vsebino avtorjevega posnetka.

Center za prenose lahko obiščete tukaj

Korporacija Nikon je letošnjo pomlad uspešno zaključila nakup oz. prevzem kalifornijskega podjetja RED Digital Cinema, ki je znano po svojih vrhunskih kinematografskih kamerah. Ta strateška pripojitev združuje Nikonovo bogato dediščino v svetu fotografije z RED-ovim inovativnim pristopom k digitalni kinematografiji. Pripojitev podjetja RED bo prinesla pomembne sinergije, predvsem na področju razvoja hibridnih kamer, izboljšanje raziskav in razvoja ter razširitve tržnih deležev v filmski in video industriji. Oboževalci in uporabniki obeh blagovnih znamk lahko pričakujejo nove, napredne izdelke, ki bodo na trg prišli v bližnji prihodnosti.

nikon.si

https://www.nikon.si/sl_SI/products/red-n-log-luts


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Nikon fotoaparati


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več