Prenosni računalniki
Računalništvo, telefonija
Igre
09.09.2024 10:00

Deli z drugimi:

Share

Gaming prenosniki Lenovo Legion postavljajo merila na trgu

Se sprašujete kateri gaming prenosniki so najboljša izbira? Po prodajnih številkah in testih so med prenosnimi računalniki za igre z naloženim Microsoft Windows 11 OS med bolj priljubljenimi sistemi proizvajalca Lenovo z kodnim imenom Legion.

Sistemi Legion so poznani igralcem iger po vsem svetu. Podjetje Lenovo je z reklamami prisotno pri Formuli 1 in drugih zanimivih športih. E-športne dogodke pa sponzorirajo s podznamko Legion. Serije Lenovo Legion gaming prenosnikov so zelo raznolike in se vsako leto osvežujejo. Vsem prenosnikom z družine LEGION je vgrajeno dvojno ali trojno zračno hlajenje na osnovi hladilnih reber iz bakra, za katera je znano da so veliko boljši toplotni prevodnik kot klasičen aluminij. V tokratnem članku vam bomo predstavili 3 aktualne serije gaming prenosnikov Lenovo Legion. Vsi so dobavljivi pri Slovenskem trgovcu Geri Computer d.o.o. iz Maribora, ki velja za enega večjih prodajalcev računalniške opreme Lenovo na Štajerskem koncu.

Najmočnejši izbor trenutno v akciji je zverinski gaming prenosnik Lenovo Legion Pro 7 16IRX8 , ki je v pravem pomenu igričarski prenosnik za sine ali hčera bogatih posameznikov, saj kljub 1000 EUR popusta na MPC stane še vedno zajetnih 2499 EUR. Notranjost kot tudi zunanjost sta impresivna a za sistem, ki se ob prihodu na trg stal skoraj 3500 EUR kaj druga ne bi morali pričakovati! Lepotec ima vgrajen procesor Intel Core i9 trinajste generacije, 32 GB spomina in moderno grafično kartico Nvidia Geforce RTX 4070 z 8 GB spomina.

Prednaloženi so igralsko najbolj podprti Microsoft Windows 11, ki so tudi statistično gledano leta 2024 med igralci iger najbolj priljubljen operacijski sistem. Slika se izrisuje v resoluciji 2560 x 1600 na zaslonu diagonale 16 palcev z osveževanjem vrtoglavih 240 Hz. Sistem je na zalogi v Mariboru, če pa MB zaloga zmanjka se lahko naroči iz Lenovo EU skladišča in je pri kupcu v roku do 5 delovnih dni. Vgrajenega je odvisno od izvedbe med 1 TB in 2 TB hitrega NVME SSD diska. Serijska garancija je 12 mesecev, ki se lahko proti doplačilu 150 EUR podaljša na 2 leti, proti doplačilu 270 EUR pa na 3 leta.

Gre za pravi stroj z mehansko vpeto tipkovnico, močnim napajalnikom in osvewtlitvijo, ki se lahko na komando vgasne ali vklopi. Hitrostni testi so pokazalo absolutno superiornost kombinacije procesorja Intel Core i9 in grafike RTX 4070 pred marsikatero konkurenco z hiše Lenovo ali izven nje. Pravi prenosnik, na katerem lahko poleg igranja iger seveda počnete še marsikaj druga. Tukaj gotovo ne gre za zastareli računalnik, ki ni uporaben, ampak za računalnik, ki bo zastarel in neuporaben čez 12 let ali več. Danes in še nekaj let pa je to gotovo stroj, na katerem bo veliko veselje ubijati navidezne počasti, igrati igro kjer dirkate z avtomoblili ali vozite letalo.

Še močnejša izvedba omenjenega prenosnika z še hitrejšim procesorjem Intel Core i9 verzije 13980HX in kar 64 GB spomina ter vgrajeno trenutno najmočnejšo grafiko na trgu Nvidia Geforce RTX 4090 pa je ovrednotena na vrtoglavih 4195 EUR z DDV. Tasle Lenovo Legion 9 16IRX8 pa ima zaradi zmoglivejše opreme vgrajen še zmoglivejši zaslon od prej opisanega modela in sicer je resolucija, ki se izrisuje na 16 paličnem zaslonu kar 3200 x 2000. Serijsko so nameščeni Microsoft Windows 11 PRO in Lenovo Vantage programska oprema, ki vam pomaga pri posodobitvah in finih nastavitvah strojne opreme, za še boljšo uporabniško izkušnjo.

Tukaj pa je strošek podaljšanja garancije z 1 leta na 2 leti 220 EUR, z enega leta na 3 leta pa 360 EUR. In seveda je tudi tukaj prenosnik obarvan v elegantno črno barvo ter ima osvetljeno tipkovnico, ki se lahko na komando ugasne. A takšna cena je za marsikoga žal previsoka, če pa se najde kak junak, ki si ga bo omislil, pa bo zelo verjetno eden redkih z takim sistemom pri nas. Tale lepotec pa je žal na voljo samo po naročilu iz EU skladišča in je lahko pri stranki v roku 5 do 7 dni od nakupa.

Za ljubitelje procesorjem AMD in malo bolj prijaznih cen pa vam kot zadnjega predstavljamo model Gaming prenosnik Lenovo Legion S7 16ARHA7, ki je serijsko premljen z 16 GB DDR 5 spomina in procesorjem AMD Ryzen 7 6800H. Tukaj pa je akcijska cena 1299 EUR res bolj prijazna množičnim igralcem, ki v določenih starejših igrah sploh ne bodo opazili razlike med sistemom za 2499 EUR ali 1299 EUR! Pri modelu S16ARHA7 je Lenovo ubral kombinacijo rdečega procesorja in rdeče grafične kartice. V sistemu temno sive barve sta uparjena procesor AMD Ryzen in grafična kartica AMD RADEON 6800S z kar 8 GB lastnega spomina. Po terstih na medmrežju se je prenosnik izkazal za fenomenalnega in kdor prisega na rdečo ekipo pri strojni opremi bo z tem nakupom gotovo več kot zadovoljen. Seveda je za najboljšo igralsko izkušnjo tudi tukaj naložen operacijski sistem Microsoft Windows 11 PRO v Slovenskem jeziku. Je pa med modeli zgrajenimi okoli AMD Ryzen platforme in AMD Radeon grafične kartice že bil v Računalniških Novicah opisan tudi model s procesorjem AMD Ryzen 9, ki je dobavljiv po naročilu za zelo sprejemljivih 1499 EUR.

Pri podjetju Geri Computer d.o.o. bosta na vaša vprašanja z veseljem odgovorila direktor Jure Predikaka , ki je dosegljiv preko emaila na jure@notesniki.si ali vodja marketinga Miha Vake, ki je dosegljiv na miha@notesniki.si. Računalniška trgovina s tradicijo je na trgu prisotna že več kot 20 let in z veseljem vam svetujejo pred nakupom. V lepo opremljeni trgovini v Mariboru, pa si lahko določene prenosne ali klasične računalnike ogledate tudi v živo. Med delovniki pa so dosegljivi tudi na mobilno telefonsko številko 051 444 252.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Lenovo prenosni računalniki gaming prenosniki

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Za več informacij so vam na voljo pri GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več