Računalništvo, telefonija
Igre
06.09.2024 11:32
Posodobljeno 5 ur nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slabši rezultati se poznajo na delnicah Ubisofta

Delnice francoskega proizvajalca videoiger Ubisoft so padle na dveh zaporednih trgovanjih, kar je posledica klavrnega uspeha zadnjih dveh iger, vključno z dolgo pričakovano Star Wars Outlaws, ki sta izpolnili le del visokih pričakovanj.

Delnice so v ponedeljek, 2. 9., padle za 5,1 %, naslednji dan pa še za dodatnih 2,4 %, s čimer so se znašle na najnižji ravni po letu 2015. Od začetka leta so padle za več kot 30 %. Kot rečeno je bil padec posledica slabega sprejema igre Star Wars Outlaws, ki je izšla v začetku septembra, in brezplačne igre Xdefiant, ki je izšla maja.

Premiera igre Outlaws je bila ena od dveh velikih izdaj iger, ki jih je Ubisoft načrtoval za letošnje leto. Druga večja igra Assasin’s Creed Shadows naj bi izšla 15. novembra.

Po štirih letih negativnih denarnih tokov zaradi odpovedi in zamud pri igrah je družinsko podjetje stavilo na te izdaje, ki naj bi ga vrnile na pota stare slave, vendar bo moralo še naprej iskati recept za uspeh. Glavni finančni direktor Frederick Duguet je julija dejal, da Ubisoft pričakuje, da bo izid igre Outlaws povečal neto rezervacije v četrtletju od julija do septembra.

Kljub na splošno pozitivnemu sprejemu s strani kritikov ima igra Star Wars Outlaws na spletni strani Metacritic, ki zbira recenzije, “splošno neugodno” oceno uporabnikov, in sicer 4,9 na lestvici do 10.

»Kljub pozitivnim kritikam je igra Star Wars Outlaws le delno izpolnila naša prodajna pričakovanja,« pa je v svojem zapisu dejal Daniel Kerven, analitik banke J.P.Morgan.

Proračun za razvoj igre je bil vsaj 30 % višji od proračuna igre Assasin’s Creed Mirage, ki je izšla lani, medtem ko so podatki platforme za prenos videoiger v živo Twitch pokazali, da je igra za približno 15 % slabša od igre AC Mirage, je dodal Kerven. Kerven je prav tako znižal pričakovanja o prodaji igre Outlaws za 2 milijona enot, in sicer na 5,5 milijona enot do marca 2025.

Analitik Charles-Louis Planade je dodal, da je po velikem začetnem zanimanju za Xdefiant, prvoosebno strelsko igro, ki je bila predstavljena maja, prišlo do močnega upada gledanosti na Twitchu, zato bo igra v naslednjih nekaj četrtletjih verjetno imela minimalen vpliv na rezultate podjetja Ubisoft.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več