Računalništvo, telefonija
Programska oprema
03.09.2024 14:15

Deli z drugimi:

Share

OpenAI je podvojil število tedenskih uporabnikov

Po podatkih podjetja OpenAI naj bi ChatGPT uporabljalo več kot 200 milijonov ljudi. Novembra lani je The Verge poročal, da imajo 100 milijonov uporabnikov. V manj kot enem letu so torej podvojili število uporabnikov.

Tiskovna predstavnica Taya Christianson je razkrila še, da izdelke/storitve OpenAI uporablja 92 % podjetij s seznama Fortune 500, uporaba njihovega API-ja pa se je podvojila po izidu cenejšega in boljšega modela GPT-4o Mini.

Lansiranje ChatGPT-ja je spodbudili tudi ostale akterje, da se podvizajo s svojimi podobnimi klepetalnimi roboti. Google, Microsoft in Meta so pričakovano zelo hitro predstavili svoje rešitve ali pa stopili v partnerstvo z OpenAI.

Mark Zuckerberg ni želel ostati dolžan in prav tako razkril številke o njihovem pomočniku z umetno inteligenco. Po njihovih podatkih naj bi že dosegli več kot 400 milijonov mesečnih uporabnikov, na tedenski ravni pa 185 milijonov uporabnikov. To so zelo impresivne številke, še posebej, ker njihova storitev niti ni na voljo povsod po svetu, na primer EU in Velika Britanija.

OpenAI in Anthropic, še eno znano ime na področju umetne inteligence, sta z ameriškim inštitutom za varnost umetne inteligence prišla do razumevanja in obljubila, da bosta svoje jezikovne modele poslala v ocenitev, preden bodo lansirani in na voljo javnosti.

Krožijo tudi govorice, da se Apple in Nvidia zanimata za možnost vlaganja v OpenAI. V OpenAI pa iščejo načine, kako se soočiti z vsemi tožbami o kraji avtorske vsebine in kako se zavarovati pred podobnimi obtožbami.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
umetna inteligenca ChatGPT


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več