Življenjski slog
27.08.2024 18:10

Deli z drugimi:

Share

IKEA predstavlja tržnico rabljenega pohištva

IKEA je lansirala "peer-to-peer" tržnico, imenovano "IKEA Preowned," kjer bodo kupci med seboj lahko prodajali rabljeno pohištvo. Tržnica, ki se trenutno preizkuša v Madridu in Oslu, predstavlja velik korak v digitalni transformaciji podjetja in izziv za obstoječe platforme, kot so eBay, Craigslist in Gumtree.

IKEA je začela izzivati platforme, kot so eBay, Craigslist in Gumtree, z lansiranjem nove tržnice, kjer bodo kupci lahko prodajali in kupovali rabljeno pohištvo. Tržnica, imenovana “IKEA Preowned,” bo do konca leta na voljo v testni obliki v Madridu in Oslu, z načrti za globalno širitev. Jesper Brodin, izvršni direktor podjetja Ingka, glavnega operaterja IKEA trgovin, je za Financial Times povedal: “To so sanje, ki so se razvijale že nekaj časa. Smo na točki, ko lahko v IKEI izvajamo bolj napredne in zanimive projekte.

Nova tržnica tudi krepi prisotnost IKEE v digitalnem prostoru, kar je ključno za ohranitev konkurenčnosti v času, ko potrošniki vse bolj prehajajo na spletne nakupe. S tem korakom IKEA ne samo izziva uveljavljene platforme, kot je eBay, ampak tudi utrjuje svoj položaj kot inovativni igralec na trgu rabljenega pohištva. Uporabniki bodo imeli možnost preprostega in preglednega nakupovanja ter prodaje, kar izboljšuje uporabniško izkušnjo in gradi zaupanje v blagovno znamko.

Novi projekt je del večje transformacije IKEE, ki je v zadnjih letih prešla od trgovca, ki je bil poznan po prodaji pohištva v trgovinah izven mestnih središč, do digitalnega giganta s storitvami, kot so spletna prodaja, mestne trgovine in montaža pohištva. Tržnica IKEA Preowned bo kupcem omogočila, da na platformi vnesejo svoje izdelke, slike in ceno, medtem ko bo IKEA z bazo podatkov z umetno inteligenco dodala svoje promocijske slike in meritve.

Poleg tega IKEA pričakuje, da bo tržnica prinesla nove poslovne priložnosti, saj bodo kupci, ki prodajo svoje pohištvo, imeli možnost prejeti vrednostne bone, ki jih bodo lahko uporabili za nakup novih izdelkov. To ne le spodbuja prodajo, ampak tudi gradi zvestobo strank in povečuje njihovo zadovoljstvo. Z vključitvijo digitalnih orodij in umetne inteligence IKEA ne le modernizira svojo ponudbo, temveč tudi utrjuje svojo zavezanost trajnostnemu razvoju in inovacijam v maloprodaji.

Tržnica se osredotoča na ponovno povezovanje s strankami in trajnostno poslovanje, kar je v skladu z zavezanostjo podjetja, ki želi do leta 2030 postati krožno in energetsko pozitivno podjetje.

IKEA Preowned predstavlja ambiciozen korak naprej v smeri trajnostnega razvoja, saj omogoča strankam, da podaljšajo življenjsko dobo pohištva in zmanjšajo količino odpadkov. Ta pobuda se popolnoma ujema z vizijo IKEE postati vodilno podjetje na področju krožnega gospodarstva. Poleg tega podjetje verjame, da bo nova platforma prispevala k zmanjšanju negativnega vpliva na okolje in obenem ponudila strankam dostopnejše možnosti za opremljanje domov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
umetna inteligenca spletna trgovina


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več
Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več