Igralne konzole
26.08.2024 11:19

Deli z drugimi:

Share

Težko pričakovana PlayStation 5 Pro le še vprašanje časa?

Letošnja jesen naj bi bil pravi čas za pričetek prodaje konzole PlayStation 5 Pro. To je nedavno neuradno potrdil tudi neimenovani programer podjetja Sony.

Sony je igralno konzolo PlayStation 4 Pro ponudil v prodajo že daljnega septembra leta 2016. Dejansko se je to zgodilo okoli tri leta kasneje od uradne predstavitve igralne konzole PlayStation 4. Ker je podjetje Sony zdajšnjo igralno konzolo PlayStation 5 ponudilo v prodajo novembra leta 2020, so mnogi poznavalci prepričani, da je letošnja jesen pravi čas za pričetek prodaje konzole PlayStation 5 Pro. To je nedavno neuradno potrdil tudi neimenovani programer podjetja Sony, ki naj bi sodeloval pri pripravi nove igralne konzole.

Številne programske hiše naj bi sicer pričele certifikacijo iger za novo igralno konzolo Sony PlayStation 5 Pro že konec julija. Igre, ki bodo izdane po 15. septembru letos naj bi bile že optimizirane za novo igralno konzolo podjetja Sony. To v praksi pomni, da bo prenosna igralna konzola Sony PlayStation 5 Pro skoraj zagotovo ugledala luč sveta v naslednjih nekaj tednih.

Glavni adut nove igralne konzole PlayStation 5 Pro bo seveda procesor. Tu bo šlo za procesor AMD opremljen z osmimi posebnimi procesorskimi jedri Zen 2 in grafično kartico RDNA 3 s kar 30 aktivnimi grafičnimi sredicami in 16 gigabajti grafičnega pomnilnika GDDR6. Procesor bo zagotovo kos tudi najzahtevnejšim nalogam, saj naj bi pri polni obremenitvi lahko dosegel frekvenco delovanja do štirih gigahercev. Procesor običajne konzole PlayStation 5 pa doseže do največ 3,5 gigahercev.

Zato ne preseneča, da naj bi bila grafična zmogljivost igralne konzole PlayStation 5 Pro primerljiva celo z grafično kartico AMD Radeon RX 7800 XT. To pomeni, da bo grafična zmogljivost novosti skoraj dvakrat večja v primerjavi z zdajšnjo igrano konzolo PlayStation 5. Ta naj bi bila dejansko zmožna poganjati konzolne igre tako v ločljivosti 4K kot 8K s tehnologijo ray-tracing. Igranje v najvišji ločljivosti pa bo seveda potekalo pri nižjih grafičnih nastavitvah. Več o novosti pa bo pričakovano znanega kmalu.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
PlayStation 5

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več