Življenjski slog
19.08.2024 14:56
Posodobljeno 2 dneva nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ta robot vse naredi sam!

Redoljubne gospodinje in (morda še bolj) gospodinjce, iRobot nagovarja z novim robotom Roomba Combo 10 Max s samočistilno postajo AutoWash, ki nudi do zdaj najdaljše obdobje popolne samozadostnosti.

Čakamo na čas, ko nas robotski sesalnik ne bo več potreboval. Nismo še tam, vendar smo z vsakim novim modelom korak bližje. Vsaj kar se tiče robotskih sesalnikov Roomba. Novost v družini je izredna kombinirana naprava z mogočnim sesanjem, globinskim drgnjenjem tal z vlažno krpo in celim kupom sposobnosti, ki podaljšujejo čas med nujnimi vzdrževalnimi posegi. Vas zanima, katere so in zakaj boste nad njimi preprosto navdušeni?

Robot, ki »vidi« umazanijo!

iRobot je edini proizvajalec kombiniranih naprav z inovativnim mehanizmom, ki blazinico oziroma krpico za brisanje tal umakne na hrbet, kadar ni v uporabi. S tem je v celoti preprečeno nepotrebno vlaženje občutljivih tal, kar pogosto počnejo drugi podobni roboti. A to še zdaleč ni vse, česar je sposoben Roomba Combo 10 Max. Naprej obrnjena kamera mu poleg navigacije v prostoru pomaga prepoznati predmete na tleh, v katere bi se zlahka zapletel, in zdaj tudi bolj umazane površine. Dejali boste, da so to znali že dosedanji modeli. Res je, vendar so to počeli samo s tipalom na »trebuhu«, ki ga je novi robot seveda obdržal. Kamera zgolj izboljša funkcijo zaznave umazanije (Dirt Detect) ter posledično dvigne njegovo učinkovitost. Kako že? Tako, da se na takšnih površinah zadrži dlje, se pelje naprej in nazaj, da sesalni del pobere vse smeti in (ali) blazinica »zdrgne« trdovratne madeže. Prepričani ste lahko, da bodo po zaslugi kombinacije učinkovitega čiščenja, natančne orientacije v prostoru, izogibanja predmetom na tleh in sposobnosti robota, da »vidi« smeti, tla čistejša kot kadarkoli prej.

Zaupajte mu čistočo doma

Še tako odlične zmogljivosti ne pomagajo veliko, če pozabite nanj in ga ne uporabljate redno. Če ste robota kadarkoli ročno pošiljati čistit, potem veste, o čem govorimo. Zanesite se raje na aplikacijo iRobot Home. Povežite ga v domače omrežje in nato poskrbite, da si bo robot zapomnil tlorise vseh nadstropji. Brez težav jih shranite do deset, kar verjamemo, da je dovolj. Sledi najbolj pomembno. Oblikovanja urnika čiščenja. Sami najbolje veste, kako pogosto želite, da čisti, zatorej naj bolj naš predlog zgolj dobronamerni nasvet. Vsak drugi dan po možnosti v časih, ko nikogar ni doma. Da nikogar ne bo motil, ko bo delal. Hkrati mu zlahka zaupate, da se ne bo zapletel ali celo karkoli vrednega poškodoval. Kot smo dejali, to jamčita napredna navigacija in naprej obrnjena kamera.

Enkrat na teden zamenjajte vodo!

Čarovnija se zgodi vsakič, ko se po zaključku čiščenja vrne nazaj na postajo AutoWash. Praktično največji napredek novega robota, saj poskrbi zanj skoraj tako dobro, kot bi zanj poskrbeli mi. Izprazni košek v vrečko za smeti, ki zadošča za do 60 dni ter opere blazinico za brisanje tal in poskrbi, da je v robotovi posodi vedno ravno prav tekočine. Zanimivo je, da postaja ne opere blazinice z vročo vodo in jo posuši z vročim zrakom, saj bi grelec zgolj povečal zapletenost naprave. Za kaj takšnega niti ni potrebe, saj postaja poskrbi za čistočo in suhost blazinice tudi brez tega elementa. Vrata za dostop do posod s čisto in umazano vodo, prostornina naj bi zadoščala do enega tedna, so na sprednji strani postaje. Zgornja površina je tako prosta, da nanjo postavite rastlino, ki že tako lepo oblikovano postajo še bolje zlije z interjerjem.

Podjetje iRobot je ponovno pripravilo novost, ki širi meje, česa so robotski sesalniki sposobni. Tokrat ne gre zgolj za izboljšanje učinkovitosti sesanja, temveč tudi za povečanje avtonomije dela. Vsega tistega, kar robot zna narediti sam, ni treba narediti nam. To pa je natanko tisto, kar pričakujemo od neutrudnega domačega pomočnika.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
iRobot sesalniki Roomba

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem iRobot Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri iRobot Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem iRobot Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več