Računalništvo, telefonija
Telefonija
Življenjski slog
14.08.2024 14:26
Posodobljeno 5 ur nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako umetna inteligenca izboljšuje kakovost življenja gibalno oviranih

Potrebe gibalno oviranih so pri razvoju nove tehnologije pogosto spregledane. HONOR je prva blagovna znamka pametnih telefonov, ki je uvedla tehnologijo sledenja očem, kar uporabnikom z omejeno mobilnostjo omogoča lažje upravljanje naprav.

V zadnjih tednih je na družbenih omrežjih veliko pozornosti pritegnil ključnik t.i. hashtag #HONORtheChallenger, ki je poklon tihemu pogumu tistih, ki se vsakodnevno borijo z boleznijo amiotrofične lateralne skleroze (ALS), hkrati pa ozavešča o skupnosti ALS.

Udeleženci pri družabnem izzivu sodelujejo tako, da se postavijo v športni položaj, ga objavijo skupaj s ključnikom #HONORtheChallenger in k sodelovanju povabijo druge. Spletnemu gibanju se je pridružilo več kot 4 tisoč ljudi z vsega sveta, podporo pa so izkazali tudi športniki, med njimi britanski gimnastičar Nile Wilson in francoski tekmovalec v vožnji s skirojem Antoine Scoot. Viralni ključnik je zbral 85 milijonov ogledov in ustvaril skupno globalno angažiranost 11 milijonov, s čimer je povečal globalno pozornost za ta pomemben namen.

HONOR omogoča dostop do multimodalne tehnologije sledenja očem z umetno inteligenco za vse

Pri razvoju nove tehnologije so potrebe gibalno oviranih pogosto prezrte. Mednarodne fundacije ALS si prizadevajo za povečanje ozaveščenosti in spodbujanje inovacij, ki izboljšujejo življenje teh skupnosti. V skladu z zavezanostjo podjetja HONOR k inovacijam, osredotočenim na človeka, je HONOR prva blagovna znamka pametnih telefonov, ki je s svojim operacijskim sistemom MagicOS 8.0 uvedla tehnologijo sledenja očem. Tehnologija z umetno inteligenco omogoča uporabnikom, da z očmi odpirajo obvestila in aplikacije na napravi. Podjetje bo to funkcijo uvedlo v naprave po vsem svetu od 27. avgusta 2024.

“ALS je napredujoča bolezen živčnih celic, pri kateri mišice postopoma odpovedujejo,” pojasnjuje Limore Noach, izvršna direktorica fundacije ALS na Nizozemskem. “Vsaka izguba funkcije je za vedno,” pravi in dodaja, da bolniki z ALS v poznejših fazah bolezni pogosto ohranijo nadzor le nad gibanjem oči.

Podjetje HONOR je zavezano k vlaganju v stalne raziskave, zato v svojem laboratoriju za raziskave in razvoj, razvija tudi neinvazivne tehnologije vmesnika možgani-računalnik (BCI). Ta tehnologija omogoča ljudem, da komunicirajo z zunanjimi napravami s pomočjo možganskih električnih signalov, kar gibalno oviranim omogoča več možnosti. HONOR želi s projektom navdihniti prihodnost tehnologije, ki ustvarja nove medije za interakcije umetne inteligence med pametnimi telefoni in drugimi napravami, kar bo koristilo gibalno oviranim ali osebam, ki potrebujejo dodatno pomoč.

Spodbujanje globalne ozaveščenosti z družbeno angažiranostjo

Da bi ponovno opozorili na skupnost ALS in se poklonili tistim, ki živijo s to boleznijo, je podjetje BBC StoryWorks Commercial Productions pripravilo kratki film z močno zgodbo umetnika in borca ALS Bernarda Mullerja. Film prikazuje, kako Bernard Muller uporablja tehnologijo za sledenje očem za ustvarjanje umetniških del, kar poudarja, kako lahko umetna inteligenca izboljša življenje gibalno oviranih.

Uporabnike družbenih medijev vabimo, da s sodelovanjem v izzivu #HONORtheChallenger na družbenih medijih prispevajo k ozaveščanju o bolezni ALS. Oglejte si izziv na TikTok, Instagram, X, in Facebook.

Če želite izvedeti več o projektu in donirati, obiščite spletno stran International Alliance of ALS Associations.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Honor.
Vas zanima več iz te teme?
HONOR telefoni


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več