Računalništvo, telefonija
Slušalke
03.07.2024 07:00
Posodobljeno 3 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slušalke AirPods z IR kamerami?

Apple naj bi načrtoval, da bo seriji AirPods dodal nov model, in sicer slušalke AirPods z vgrajenimi infrardečimi kamerami, ki jih bo mogoče povezati z VR/AR/XR očali Vision Pro in ustvariti prostorsko zvočno izkušnjo, ki se bo spreminjala glede na premikanje glave.

Podatek je razkril Applov analitik Ming-Chi Kuo, ki je v preteklosti že večkrat pravilno napovedal namere podjetja. Vendar pa AirPodi z IR kamerami ne bodo na voljo prav kmalu, saj naj bi se množična proizvodnja začela šele leta 2026.

Tudi Bloomberg je poročal, da se Apple spogleduje s tovrstnimi slušalkami. To sta zdaj že dva zanesljiva vira, seveda pa se Apple lahko kadarkoli odloči, da je ideja za na odpad.

Sistem kamer v slušalkah AirPods bo po Kuojevih besedah podoben tehnologiji, ki se uporablja za Face ID v telefonih iPhone. Z njihovo pomočjo bo mogoče zaznati, kdaj nekdo obrača glavo, tako da bo mogoče določene zvoke ustrezno okrepiti ali zmanjšati. Če se boste nahajali v virtualnem 3D okolju, bo takšna zvočna kulisa lahko zelo učinkovita.

Še nekaj, kar bi lahko kamere zaznale, so geste rok, pravi Kuo. Geste je že mogoče uporabljati za upravljanje v napravi Vision Pro, vendar se noben uporabnik ne bi branil, če bi lahko uporabo gest še izboljšali.

Nove slušalke bi lahko bile predstavljene na istem dogodku kot cenejša različica očal Vision Pro, za katere se prav tako govori, da bi lahko bile pripravljene do leta 2026.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več