Obvestila podjetij
24.06.2024 12:00

Deli z drugimi:

Share

Nora razprodaja grafičnih kartic RTX pri Notesniki.si

Najbolj zaželjene grafične kartice med igralci nosijo ime RTX in prihajajo iz hiše Nvidia, ki je trenutno največ vredno podjetje na svetu. Vsako leto pridejo na trg osveženi modeli, ki so vedno hitrejši. Tokrat je novička razprodaja stare zaloge RTX!
Kaj je posebnost RTX grafičnih kartic in zakaj so te med gamerji tako priljubljene?

Grafične kartice RTX (Ray Tracing Texel eXtreme) od podjetja NVIDIA so posebne zaradi več ključnih lastnosti, ki jih razlikujejo od prejšnjih generacij in konkurence:

  1. Strojno pospeševanje sledenja žarkov (Ray Tracing):
    • RTX kartice vključujejo namensko strojno opremo za sledenje žarkov, imenovano RT jedra. Sledenje žarkov je tehnika upodabljanja, ki omogoča izjemno realistične svetlobne učinke, kot so odsevi, sence in lom svetlobe. S pomočjo RT jeder lahko RTX kartice izvajajo to metodo v realnem času, kar prej ni bilo mogoče z običajnimi GPU-ji.
  2. Tenzorska jedra:
    • Tenzorska jedra so zasnovana za pospeševanje nalog, povezanih z umetno inteligenco in strojnih učenjem. V kontekstu grafike se tenzorska jedra uporabljajo za tehnologije, kot je DLSS (Deep Learning Super Sampling), ki izboljšuje zmogljivost in kakovost slike z uporabo metod umetne inteligence za boljše skaliranje slike.
  3. DLSS (Deep Learning Super Sampling):
    • DLSS je tehnologija, ki uporablja umetno inteligenco za povečanje ločljivosti slike. Omogoča višje stopnje sličic na sekundo (FPS) pri igranju iger, saj renderira sliko na nižji ločljivosti in nato s pomočjo AI jo poveča na ciljno ločljivost, kar ohranja visoko kakovost slike.
  4. Napredne funkcije upodabljanja:
    • RTX kartice podpirajo najnovejše grafične standarde in API-je, kot so DirectX 12 Ultimate, Vulkan in druge. To omogoča boljše vizualne učinke in večjo optimizacijo pri igrah in drugih grafičnih aplikacijah.
  5. Višje zmogljivosti:
    • RTX kartice običajno ponujajo večjo zmogljivost v primerjavi s prejšnjimi generacijami GTX, zahvaljujoč naprednejši arhitekturi, večjemu številu jeder CUDA, višjim frekvencam in večji pomnilniški pasovni širini.

Te lastnosti omogočajo RTX grafičnim karticam zagotavljanje vrhunskih vizualnih izkušenj in visokih zmogljivosti, kar jih naredi posebej privlačne za igralce iger, profesionalce v grafičnem oblikovanju, video produkciji in drugih področjih, kjer je visoka grafična zmogljivost ključna.

Kljub temu, da so na trgu že grafične kartice RTX 4060 z 8 GB spomina te žal po testih niso pretirano boljše kot modeli RTX 3060 z 12 GB spomina. Obojne se prodajajo med 350 EUR in 420 EUR z DDV. Za povprečnega igralce iger kot so Fortnite ali Minecraft na FHD zaslonu pa je trenutno še več kot dovolj dobra kartica RTX 2060 z 6 GB spomina, ki je nasledila model GTX 1060. Zakaj? Prihod modelov RTX je prinesel nove arhitekture in rešitve v preračunavanju in to pomeni preskok med generacijami. Kartica RTX 2060, ki je nekoč stala 449 EUR z DDV in je sedaj za bralce računalniških novic na voljo po posebni ceni velja gotovo za odlilčen nakup.

Za 240 EUR z DDV je na voljo MANLI RTX 2060 pri podjetju Geri Computer d.o.o. Z kodo RTX-RN pa dobijo kupci računalniških novi še dodaten 10% popust in potem pride kartica z brezplačno poštnino samo 216 EUR z DDV!

RTX 2060 MANLI

Zanimiv nakup za oblikovalce v CAD in CAM programih pa je namenska grafična kartica Nvidia Quadro RTX 4000 z 8 GB spomina, ki je znižana z 1599 EUR na 499 EUR z DDV! Z kodo RTX-RN pa je pri spletnem nakupu na voljo z dodatnim 10 % popustom za 450 EUR z DDV!

RTX4000 HP PULL

Z RTX-RN kodo dobite torej na 2 izbrana modela RTX grafičnih kartic pri Notesniki.si na že znižane akcijske cene še dodaten 10% popust in gratis poštnino! Pohitite! Zaloge so omejene! Naročite pa lahko izdelke tudi preko elektronske pošte na: info@notesniki.si !


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Za več informacij so vam na voljo pri GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več