Strojna oprema
19.02.2024 06:32

Deli z drugimi:

Share

Sony presenetil z edinstvenim štirinožnim robotom

Podjetje Sony ponudilo v prodajo povsem prenovljenega štirinožnega robota. Novost je opremljena s prodajno oznako Limited aibo Espresso Edition.
Foto: Sony
Foto: Sony

Robotika je v zadnjih nekaj letih močno napredovala. To so že večkrat dokazali nadobudni inženirji tehnološkega podjetja Boston Dynamics. Ti so namreč v sodelovanju z raziskovalno agencijo ameriškega ministrstva za obrambo (Defense Advanced Research Projects Agency – DARPA) razvili že številne napredne robotske sisteme. Tudi ostali računalniški giganti ne zaostajajo na tem področju in ponujajo vse bolj zanimive in napredne naprave.

Vse tiste, ki jih robotika navdušuje, bo zagotovo razveselila novica, da je podjetje Sony ponudilo v prodajo povsem prenovljenega štirinožnega robota. Novost je opremljena s prodajno oznako Limited aibo Espresso Edition. Ta se lahko povsem samodejno premika po vnaprej znanem prostoru, kot je na primer domači vrt ali stanovanje.

Skupaj s štirinožnim robotom kupcem prejme tudi triletno naročnino na AI Cloud. Ta bo poskrbel za redne posodobitve novosti, hkrati pa bo robot razvil edinstveno osebnost, ki bo povsem prilagojena njegovemu lastniku. Tu je seveda na voljo tudi mobilna aplikacija, preko katere lahko lastnik robotu daje navidezne obroke, priboljške in se z njim igra.

Robot pes Sony Limited aibo Espresso Edition je trenutno na volj le za Združene države Amerike. Ker gre za napredno napravo, je temu primerna tudi cena. Novost je namreč naprodaj za kar preračunanih 2.690 evrov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Sony telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več