Spletni brskalniki
12.02.2024 06:22

Deli z drugimi:

Share

Končno tretji spletni brskalnik s podporo za Windows 11 ARM

Za operacijski sistem Windows 11 ARM so uporabniki doslej lahko uporabljali le dva spletna brskalnika. Sedaj je zanje na voljo še brsklanik Brave.
Foto: Windows Central
Foto: Windows Central

Vse več uporabnikov prenosnih računalnikov se zanima za prenosnike z operacijskim sistemom Windows 11, ki za preračunavanje podatkov uporabljajo procesor s sredicami podjetja ARM. Ti izdelki so namreč postali primerljivi z osebnimi računalniškimi sistemi, in to predvsem na račun vse bolj zmogljivih mobilnih procesorjev. Ker ti procesorji (predvsem izdelki podjetja Qualcomm) poganjajo običajno različico sistema Windows, to pomeni, da lahko z njimi poganjajo prav vse aplikacije, pripravljene za platformo x86.

Za operacijski sistem Windows 11 ARM so uporabniki doslej lahko uporabljali le dva spletna brskalnika, in sicer Google Chrome in Microsoft Edge. Nedavno pa se mu je pridružil še en. Tu gre za spletni brskalnik Brave, ki je nadvse priljubljen predvsem med ljubitelji zasebnosti.

Brave je relativno nov spletni brskalnik, ki predstavlja dobro alternativo že uveljavljenim rešitvam. Zagotavlja brskanje po spletu brez nadležnih oglasov, anonimno brskanje po spletu, varno uporabo spletnih strani in spletnih gesel. Čeprav je primerjanje spletnih brskalnikov zelo nehvaležno delo in je brskalnike konec koncev tudi težko oceniti, se je Brave odlično izkazal.

Novi spletni brskalnik Brave za operacijski sistem Windows 11 ARM je že na voljo za prenos. Novost lahko prenesemo preko portalov GitHub, Microsoft Store, ali spletne strani Brave. Novost je seveda na voljo za brezplačen prenos, njena uporaba pa je pričakovano nadvse enostavna.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Windows 11

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Podjetje Prolon v Šmarju pri Jelšah je najbolj poznan s trgovino in poslovalnico Telekoma, a to še zdaleč ni njihov edini projekt. Že tri leta uspešno vodijo grafični studio ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več