Računalništvo, telefonija
Mrežna oprema
19.07.2023 10:40
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kontronove širokopasovne rešitve Iskratel za optiko do doma številnih avstrijskih gospodinjstev

Skupina Kontron AG z vpeljavo aktivne širokopasovne opreme za optiko do doma (FTTH) operaterju Speed Connect Austria omogoča dostop do večgigabitne optične povezljivosti za številne prebivalce. Napredna dostopovna rešitev XGS-PON slovenskega podjetja Kontron (nekdanji S&T Iskratel) pa bo ključna pri zagotavljanju hitrejšega in bolj zanesljivega internetnega dostopa.
Svjetlana Kalaba, izvršna direktorica PE Širokopasovne rešitve v Kontronu. Foto: Kontron
Svjetlana Kalaba, izvršna direktorica PE Širokopasovne rešitve v Kontronu. Foto: Kontron

Več desetmilijonska pogodba med naročnikom Speed ​​​​Connect Austria in podjetjem Kontron Transportation, članom skupine Kontron AG in sestrskim podjetjem slovenskega Kontrona, za dostavo optičnih širokopasovnih izdelkov in storitev pri uvajanju njihovega odprtega omrežja FTTH (fibre-to-the-home) v Avstriji, je bila podpisana junija letos.

Številna gospodinjstva in podjetja bodo imela hitrejši dostop do interneta s širokopasovnimi izdelki produktne družine Iskratel, ki jih je razvil in izdelal slovenski Kontron. Izvedbena dela so se začela že konec junija, v mesecu dni bodo tako že prva gospodinjstva, podjetja in občine v Spodnji Avstriji priključene na optično širokopasovno omrežje naslednje generacije.

»Naša napredna dostopovna rešitev XGS-PON, vključno z optičnimi linijskimi terminali (OLT) in optičnimi omrežnimi terminali (ONT) iz družine širokopasovnih izdelkov Iskratel, bo v kombinaciji z omrežno opremo in storitvami IT-infrastrukturnih rešitev igrala ključno vlogo pri zagotavljanju hitrejšega in bolj zanesljivega internetnega dostopa strankam Speed ​​​​Connect po vsej Avstriji,« je povedala Svjetlana Kalaba, izvršna direktorica poslovne enote Širokopasovne rešitve v kranjskem podjetju Kontron.

»S ponosom naznanjamo podpis pogodbe za dobavo in vzpostavitev omrežnih komponent in izvajanja storitev, ki začenja novo obdobje sodelovanja in nas, s skupno vizijo in predanostjo, uspešno poganja naprej k izvajanju našega omrežja Speed ​​Connect Austria FTTH,« je povzel Antonio de Vall, finančni direktor Speed ​​Connect Austria.

»Veseli nas, da prispevamo k hitrejšemu dostopu do interneta za številna gospodinjstva v Avstriji. Z našimi dolgoletnimi izkušnjami sistemskega in storitvenega integratorja bomo povezali vse člene in realizirali projekt za najboljše omrežne rešitve v svoji kategoriji,« je povedal Richard Neussl, podpredsednik za regiji DACH (Nemčija, Avstrija, Švica) in CEE (Češka, Slovaška, Madžarska, Hrvaška in Slovenija) ter Indijo pri Kontron Transportation.

Speed ​​​​Connect Austria je novoustanovljeni dobavitelj hitrih omrežij FTTH z najsodobnejšim standardom (na osnovi XGS-PON) za avstrijsko podeželje.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Kontron, d. o. o.
Za več informacij so vam na voljo pri Kontron, d. o. o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Kontron, d. o. o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več