Facebook
Računalništvo, telefonija
Triki in nasveti
18.05.2023 07:20
Posodobljeno 12 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Whatsapp Chat Lock: več zasebnosti za intimne pogovore

Nova funkcionalnost aplikacije omogoča, da svoje klepete zaklenemo z geslom ali biometričnimi podatki. Ta funkcija je še posebej koristna za tiste, ki svoj telefon občasno delijo z drugimi.

V podjetju Meta, ki si lasti Facebook, Instagram in tudi Whatsapp pravijo, da je njihova strast najti nove načine, kako pomagati ohraniti uporabnikova sporočila zasebna in varna. 15. maja so napovedali funkcijo “Chat Lock” v aplikaciji Whatsapp, ki uporabnikom omogoča zaščito najbolj intimnih pogovorov z dodatno plastjo varnosti.

V praksi “Chat Lock” pomeni, da ko zaklenemo klepet, ta pogovor izgine iz našega nabiralnika s sporočili in se premakne v svojo mapo, do katere je mogoče dostopati samo z geslom naprave ali biometričnimi podatki, kakršen je na primer prstni odtis. V obvestilih pa se vsebina tega klepeta samodejno skrije.

Verjamemo, da bo funkcija deležna velikega odobravanja tistih, ki občasno delijo telefon s člani družine ali v trenutkih, ko nekdo drug drži v rokah vaš telefon ravno takrat, ko prispe posebej pomembno sporočilo.

Zaklepanje klepeta v Whatsappu predstavlja pomemben korak naprej pri ohranjanju zasebnosti in varnosti digitalne komunikacije. V današnjem času, ko se vse več pogovorov odvija po digitalnih kanalih, je ključnega pomena, da imamo nadzor nad tem, komu omogočamo dostop do najbolj intimnih pogovorov.

Ta novost bo nedvomno olajšala uporabo aplikacije in pomirila uporabnike glede varnosti. Z dodatnimi možnostmi, ki jih načrtujejo v prihodnosti, bo Whatsapp omogočil še večjo prilagodljivost in varnost pri upravljanju s klepeti. S tem korakom potrjuje svojo zavezanost k zagotavljanju zasebnosti in napredne uporabniške izkušnje, ki je v skladu z najvišjimi standardi.

Klepet lahko zaklenete tako, da tapnete ime posameznika v klepetu ali skupine in izberete možnost zaklepanja. Če boste želeli klepete znova razkriti, pa vašem nabiralniku počasi povlečete navzdol in vnesete geslo ali biometrične podatke.

V naslednjih nekaj mesecih bodo pri Meti dodali več možnosti za “Chat Lock”, vključno s ključavnicami za spremljevalne naprave in ustvarjanjem lastnega gesla za klepete, tako da boste lahko uporabili edinstveno geslo, drugačno od gesla vašega telefona.

Meta sporoča, da funkcijo “Chat Lock” postopoma uvajajo po vsem svetu, tako da je pri nekaterih uporabnikih že na voljo.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
WhatsApp aplikacija


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več