Industrija
Digitalizacija
Poslovne rešitve
13.04.2023 07:30

Deli z drugimi:

Share

Več funkcij z GARANT elektronsko napravo za preverjanje vrtilnega momenta

Vzporedni prikaz merilnih vrednosti, samodejno vrednotenje rezultatov, odklepanje orodij in brezžični prenos podatkov …

Paleta izdelkov Hoffmann Group Connected Tools (HCT) je vse bolj obširna in je tehnologiji vrtilnega momenta v veliko pomoč, da postane bolj sistematična. Prva elektronska naprava za preverjanje vrtilnega momenta znamke GARANT predstavlja nove standarde s svojimi edinstvenimi funkcijami, povezljivostjo z ostalimi izdelki HCT, preprostim upravljanjem in možnostjo digitalnega dokumentiranja.

Ta Bluetooth naprava preverja natančnost vrtilnih orodij s toleranco plus ali minus 1 odstotek. Opremljena je s pomnilnikom, ki lahko shrani do 1000 merilnih vrednosti s časovnim žigom in 20 nastavljivih testnih primerov. Merilni podatki se samodejno ovrednotijo in jih je mogoče prenesti preko USB kabla na računalnik kot datoteko CSV, lahko pa tudi preko povezave Bluetooth v brezplačno aplikacijo HCT za pametni telefon.

Z elektronsko napravo za preverjanje vrtilnega momenta lahko preverite natančnost mehanskih in elektronskih momentnih (navornih) ključev ali izvijačev kateregakoli proizvajalca. Naprava ima tri načine merjenja: neprekinjen prikaz (Track), zaznavanje točke upogibanja (First Peak) in prikaz najvišje vrednosti (Peak Hold). Med merjenjem lahko uporabnik podatkom sledi na barvnem visoko kontrastnem zaslonu velikosti 2,8-palca (7,1 centimetra). Poleg tega pa ga na to, kdaj je dosežen nastavljen ciljni razpon, opozori zvočni signal. Naprava samodejno oceni, ali je izmerjena konična vrednost znotraj nastavljene ciljne tolerance. Če je znotraj nje, je rezultat obarvan zeleno, če pa je zunaj ciljnega obsega, je obarvan rdeče. Podatki se tudi shranijo v notranjem pomnilniku naprave.

Omenimo še, v katerih razpoložljivih merskih enotah lahko odčitavate podatke: na voljo so Nm, lbfft in lbfin. Jezik pa lahko nastavite na nemščino, angleščino, francoščino, italijanščino in španščino.

Imejte ustrezne vrednosti vsak trenutek pod nadzorom

Uporaba GARANT elektronske naprave za preverjanje vrtilnega momenta – v kombinaciji z ostalimi orodji HCT – uporabniku odpira še več posebnih funkcij sistema. Odprta platforma Hoffmann Group Connected Tools (HCT) omogoča orodjem medsebojno komunikacijo. Napravo lahko povežete z momentnim ključem HCT preko brezžične Bluetooth povezave, nato pa na zaslonu odčitate lastno vrednost in vrednost momentnega ključa, kar uporabniku omogoča, da ima vsak trenutek pod nadzorom ustrezne vrednosti.

Napravo lahko med drugim uporabljate  tudi za odklepanje momentnih ključev HCT, ki so bili morebiti blokirani zaradi preobremenitve. To odpravlja nepotrebne izpade, saj ni več potrebe po tem, da bi momentne ključe pošiljali na odklepanje.

V brezplačni aplikaciji HCT za pametne telefone so prikazani nastavljeni parametri testnega primera in ovrednoteni rezultati meritev. Aplikacija uporabniku omogoča tudi prenos najnovejše programske opreme. Kmalu bo na voljo nova funkcionalnost, s katero bo naprava lahko podatke preko aplikacije HCT Windows app nalagala v sistem zagotavljanja kakovosti (CAQ). Tako bo mogoče še pred začetkom delovnega procesa orodja preveriti z navodili operaterja ter rezultate dokumentirati skupaj z drugimi informacijami o komponenti ali sklopu.

Skupina Hoffmann spodbuja digitalizacijo v orodjarskem sektorju preko odprte platforme Hoffmann Group Connected Tools (HCT). S platformo so trenutno združljivi omenjeni momentni ključi, indikatorji z številčnico, 3-točkovni mikrometri za notranje merjenje znamk GARANT, HOLEX, Mituyoyo, Bowers Group in Sylvac. Krog proizvajalcev uglednih blagovnih znamk se širi. Pred kratkim se je razširil s povezavo brezžičnega sistema Tesa TLC, preko katerega lahko nekatere naprave znamke Tesa pošiljajo merilne podatke v aplikacijo za pametni telefon HCT.

Digitalizacija prinaša nove in nove možnosti, Hoffmann pa ne zgolj sledi temu trendu, ampak ga narekuje in uporabnikom nudi najboljše, kar ponuja tehnologija. Več lahko najdete na spletni strani www.hoffmann-group.com/SI/ (P.R.)


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Hoffmann.


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več