Računalništvo, telefonija
30.08.2020 08:00

Deli z drugimi:

Share

Bodite pripravljeni na interaktivno izobraževanje

.. Interaktivni monitorji postajajo vse bolj dostopni, za izvedbo izobraževanj pa neprecenljivi, saj vsebino prikažejo na bolj zanimiv in učinkovit način. Pri izobraževanjih na daljavo pa so nepogrešljive predvsem spletne kamere in nekatere inovativne rešitve ..
Interaktivni monitor Traulux TLM80
Interaktivni monitor Traulux TLM80

Izobraževanje postaja interaktivno, saj je s pojavom koronavirusa dobilo povsem nove razsežnosti, kjer ključno vlogo igra tehnologija, ki omogoča izobraževanje na daljavo. Za izvedbo tovrstnih izobraževanj je na voljo ogromno takšnih in drugačnih rešitev.

Vse bolj dostopni interaktivni monitorji

Serija interaktivnih monitorjev Traulux TLM80 je zanesljiva rešitev za video konference, predstavitve in interaktivno sodelovanje. Primerni so tako za izobraževanja kot za profesionalno rabo. Zaslon vas bo razvajal s 4K UHD ločljivostjo, opremljen je s 40 simultanimi dotičnimi točkami ter omogoča prostoročno pisanje in možnost uporabe pisala. Funkcija Slate omogoča urejanje, shranjevanje in prestavljanje podatkov v virtualnem prostoru na zaslonu. Interaktivni monitor se lahko poveže z do štirimi napravami. Funkcija Eshare pa ne omogoča zgolj povezljivosti, temveč tudi prikazovanje z vseh štirih naprav hkrati. Možnosti povezljivosti so skoraj neomejene, saj je zaslon kompatibilen tako s PC in Mac, kot tudi z napravami z operacijskima sistemoma Android in iOS. Zaslon ima sicer vgrajen Android 8.0 z možnostjo dodatka računalnika s sistemom Windows. Vrhunsko kvaliteto in odpornost na zunanje poškodbe zagotavljata kovinsko ohišje in kaljeno steklo.

Serijo sestavljajo monitorji različnih velikosti: TLM6580 (65 palcev oziroma okoli 165 centimetrov, TLM7580 (75 palcev oziroma okoli 190,5 centimetra) in TLM8680 (86 palcev oziroma okoli 218 centimetrov). Cenovno dostopna serija zlahka nadomesti interaktivne table ali projektorje in za svojo ceno ponuja največ v primerjavi z ostalimi interaktivnimi monitorji na trgu.

Neprecenljive kamere

Lumens je na trg poslal cenovno zelo dosegljivo kamero, ki dosega kvaliteto velikih in je namenjena predvsem za učitelje in učence. Zelo prav utegne priti ob morebitnem vnovičnem poučevanju in učenju od doma. Kamera z oznako VC-B2U je opremljena s profesionalnim Full HD senzorjem, ki zagotavlja kar najboljšo barvno reprodukcijo slike. Široko 90-stopinjsko vidno polje zagotavlja, da se ne boste kar naenkrat znašli izven kadra. Poleg tega zagotavlja sliko brez izkrivljanja ob robovih. Posebna zasnova leč bo poskrbela, da bo slika vedno kristalno čista – tudi ob nenadnih hitrih premikih.

Pri podjetju Lumens so optimizirali algoritem za obdelavo govora do te mere, da so z vgrajenima mikrofonoma dosegli prenos zvoka, ki je zelo blizu naravnemu. Zvok je odličen tudi z razdalje do 3,6 metra, tako da je kamera kot nalašč za izobraževalne namene. Opremljena je s priročno sponko za prenosnike ali monitorje namiznih računalnikov.

Avdio-video snemalnik za večjo učinkovitost

Ob morebitnih vnovičnih učnih urah in predavanjih od doma je zanimiva in predvsem uporabna rešitev tudi avdio-video snemalnik, s katerim lahko snemate predavanja, ki jih lahko kasneje predvajate na spletu ali pa omogočite študentom ogled posnetka.

Lumens LC200 je samostojna naprava, ki omogoča preklapljanje med štirimi video viri, s katerih lahko snemate, oddajate v živo, med njimi preklapljate in podobno. Podpira Fill HD video in snemanje zvoka ter ima omogočen neposreden izhod na HDMI zaslon. Prav tako podpira priljubljene platforme in sisteme za upravljanje vsebine, kot so YouTube, Facebook, Kaltura in Panopto.

Naprava ima vgrajen 1TB spomina, kar zadošča za približno 500 ur video posnetkov. Na voljo ima tudi USB vhod, da lahko svoje posnetke preprosto naložite na USB ključek, pa tudi podporo za FTP strežnik. Zanimiva je tudi možnost načrtovanja prek koledarja Outlook ali Google. Tako boste lahko razporedili pomembne dogodke, snemanja ali urnike za pretakanje vsebine.

Več najdete na www.lukvel.si (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več