Računalništvo, telefonija
27.08.2020 06:00

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Vse bolj aktualna so online in e-izobraževanja

Napredek je bliskovit in človek si danes težko privošči počivanje na lovorikah.
Nova številka revije: Vse bolj aktualna so online in e-izobraževanja
Nova številka revije: Vse bolj aktualna so online in e-izobraževanja

Stalno nadgrajevanje znanj je nekaj najbolj vsakdanjega. Kako hitro se lahko učimo in prilagajamo, nam je dokazal tudi način izobraževanja v času koronavirusa.

Z neprestanim izobraževanjem širimo svoja obzorja in poskrbimo, da smo vedno v koraku s časom tudi na trgu delovne sile.

Svet, v katerem živimo, se spreminja iz dneva v dan, zato moramo biti z dogajanjem vedno na tekočem in razpolagati z ustreznimi znanji. Pandemija koronavirusa je dokazala, kako pomembno je znanje, da lahko uspemo v svetu, ki postaja vse bolj nepredvidljiv. Vprašanje pa je, kje in kako do novih znanj.

Hiter tehnološki razvoj, napredek, globalizacija in pandemija so s seboj prinesli spremembe, ki močno vplivajo na trg dela in njegovo prihodnost ter na položaj zaposlenih v spremenjenem okolju. To je tudi razlog, zakaj so organizacije prepoznale tržno nišo predvsem na področju informacijskih tehnologij.

Obiskanost slovenskih spletnih strani se krepi

V času epidemije novega koronavirusa se je močno povečala tudi obiskanost slovenskih spletnih strani. Ali gre le za kratkotrajen poskok ali za dolgoročno spremembo navad v medijski potrošnji, bo pokazal čas, a že zdaj lahko prepoznamo nekaj (zametkov) trendov.

Virus Covid-19 je povsod po svetu močno vplival na naše vsakodnevno življenje. Družbena in fizična distanca sta postali nova norma. Opazen je vpliv na vedenje in poslovanje, preoblikovali so se načini izražanja, potrošnje in spremljanja medijev. Znašli smo se v neprimerljivi situaciji in nihče nima vseh odgovorov. Še vedno je nejasno, kako dolgo bo ta »novi« normalni svet sploh trajal in kdaj se bomo vrnili v običajne predkrizne tirnice. Trende gibanja poskušamo predvideti s pomočjo različnih orodij, vpogledov in drugih virov informacij.

Enodnevni izredni dogodki, kot so nesreče, vremenske spremembe, volitve in podobno, te dni na splet pripeljejo nadpovprečno število obiskovalcev, vendar so to le hipni poskoki v številu obiskovalcev, ki ne spremenijo dolgoročnih napovedi. Na dolgoročne spremembe najbolj vplivajo časovno daljša vedenja, kot so bile do zdaj poletne počitnice. Že leta spremljamo, da se prav v tem času krepi in raste mobilni doseg.

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Kupiti tablico ali prenosnik? To je zdaj vprašanje!
  • Evropa prehitela Kitajsko po številu novih e-avtomobilov
  • Xiaomi presenetil s prvim prozornim televizorjem

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več