Računalništvo, telefonija
16.03.2020 08:00

Deli z drugimi:

Share

Izjemna modularnost za najbolj kritična okolja

.. Zagotavljanje neprekinjenega poslovanja brez prekinitev ne pomeni samo vzpostavitve rešitev za primere izpadov električnega napajanja, ampak predvsem zagotavljanje visoke razpoložljivosti in zanesljivosti delovanja sistemov v vseh načinih delovanja ..
Izjemna modularnost za najbolj kritična okolja
Izjemna modularnost za najbolj kritična okolja

Eden največjih evropskih specialistov s področja brezprekinitvenega električnega napajanja, francoska skupina Socomec, uresničuje nove smernice v razvoju modularnih sistemov brezprekinitvenega napajanja. Te so predvsem visoka zanesljivost, dogradljivost, visoka učinkovitost, prilagodljivost IoT okoljem itd.

Z visoko strokovnim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami pri zagotavljanju energetskih rešitev za najbolj zahtevne aplikacije ter na podlagi izjemnega uspeha že uveljavljenega modularnega UPS sistema Modulys GP 2.0 v področju nazivne moči 25 – 600 kW je Socomec razvil najnovejšo generacijo UPS naprav Modulys XL za moči od 200 kW do 4,8 MW ter naposled dodal še generacijo enofaznih modularnih UPS rešitev Modulys XS in pri tem uresničil tudi napovedani koncept “Forever Young – Večno Mlad”. Skupno vsem družinam modularnih sistemov je “hot-plug” zasnova vseh gradnikov sistema.

Edinstvene lastnosti

Sistemi napajanja Modulys XS so pisani na kožo številnim segmentom in področjem, kot so podatkovni centri manjših in srednjih podjetij, lokalna telekomunikacijska oprema, edge in micro podatkovni centri, procesne naprave, kritični sistemi v industriji, transportu, trgovini in še mnogo več.

S fleksibilno modularnostjo lahko sistemi brezprekinitvenega napajanja Socomec Modulys XS zagotovijo do 20 kW električne moči, pri čemer se uporabljajo močnostni kot tudi akumulatorski moduli v »hot-plug« tehnologiji moči 2,5 kW ali 5 kW v nastavljivi redundantnosti. Kot hranilniki energije so na voljo akumulatorji s standardno ali daljšo življenjsko dobo, kot tudi Li-Ion akumulatorji. Celoten sistem je zasnovan brez skupne točke okvare ter s kratkim časom za izvedbo popravil MTTR. Vsi moduli so popolnoma neodvisni in jih je mogoče vključiti ali izključiti v sistem med normalnim on-line delovanjem brez preklopa porabnikov na bypas način delovanja. To v praksi pomeni, da so priključeni porabniki 100% zaščiteni tudi ob dograditvah sistema ali vzdrževalnih delih. Še več, zaradi edinstvene zasnove lahko uporabnik enostavno in varno dograjuje sistem povsem sam brez potrebe po specialističnih znanjih.

Združljivi s prejšnjo generacijo

Socomec je poslal na trg prvo generacijo malih modularnih UPS naprav že davnega leta 2001 in po vsem svetu vgradil na tisoče instalacij. Verjeli ali ne, v njihove sisteme lahko tudi po skoraj 20 letih vgradite najnovejše in najsodobnejše module z nekaterimi unikatnimi lastnostmi, kar pomeni, da lahko povsem prenovite obstoječi sistem brezprekinitvenega napajanja v zelo kratkem času.

Modulys XS je na voljo v treh različicah (MC, RM, TC). Sistem MC je razvit za kritične IT in ne-IT aplikacije s 6 ali 9 sloti za moči 2,5 ® 20kW, sistemi TC so namenjeni za moči 2,5 ® 15kW s tremi sloti in akumulatorji visoke kapacitete, ki zagotavljajo dolgo avtonomijo delovanja. Sistemi RM s 3 ali 4 sloti pa so namenjeni za integracijo v 19” omaro.

Podružnica Socomeca v Ljubljani pokriva tržišča Slovenije, bivše Jugoslavije ter jugovzhodne Evrope. Svojim kupcem, partnerjem in uporabnikom nudijo pred in poprodajno svetovanje, inštalacijo opreme, vzdrževanje in servis. Z veseljem vam bodo pomagali izbrati najustreznejši sistem za vaše potrebe.

Več najdete na www.socomec.com (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več