Telefonija
29.10.2022 13:34
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Android 12L za priljubljeni Microsoft Surface Duo

Foto: Microsoft
Foto: Microsoft

Pri podjetju Microsoft so že pred časom ponudili v prodajo zložljivo tablico Surface Duo. Preklopna tablica je kljub visoki ceni prepričala mnoge zahtevne uporabnike in navdušence tehnologije. Za prikaz slik uporablja dva zaslona s 14,2-centimetrsko oziroma 5,6-palčno diagonalo. Zaslona lahko obračamo za do 360 stopinj, kar pomeni, da ga lahko uporabljamo tako v vlogi klasičnega pametnega mobilnega telefona kot tabličnega računalnika ali celo napredne elektronske knjige. Ko je naprava povsem odprta, ima uporabnik na voljo zaslon z 20,6-centimetrsko oziroma 8,1-palčno diagonalo, ločljivostjo 2.700 x 1.800 slikovnih točk in razmerjem stranic 3 : 2.

Pametni tablični računalnik Microsoft Surface Duo je opremljen še z mobilnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 855, šestimi oziroma osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in do 256 gigabajti vgrajenega pomnilnika za shranjevanje podatkov (najzmogljivejša različica). Novost razpolaga z baterijo zmogljivosti 3.577 miliamper ur, ki se bo polnila preko vmesnika USB-C. Novost podpira še brezžično omrežje 4G/LTE ter brezžični povezavi Wi-Fi 5 in Bluetooth 5.0, zato težav s povezljivostjo zagotovo ne bomo imeli.

Microsoft Surface Duo je sedaj postal še zanimivejši, saj je na voljo posodobitev na mobilni operacijski sistem Android 12L. Novost se ponaša s spremenjenim grafičnim vmesnikom za obvestila, hitre nastavitve in zaklep zaslona ter vmesnikom za iskanje po spletu. Poleg tega je na voljo tudi novi gumb za zajem zaslonskih posnetkov in drugi priročni meniji, ki so v formatu 3 proti 2. Skratka, novi grafični vmesnik je v primerjavi s predhodnikom precej bolje prilagojen napravam z večjimi zasloni na dotik. Poleg tega so pri podjetju Microsoft poskrbeli za to, da grafični vmesniki operacijskega sistema Android 12L spominja na Windows 11.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
android

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,