Računalništvo, telefonija
08.07.2008 09:42
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Canon podelil glavno nagrado natečaja Fan Foto

Canon je objavil, da je zmagovalec njihovega spletnega natečaja Canon Fan Foto češki amaterski fotograf Jan Kostal. Njegovo fotografijo, poimenovano “Blatno igrišče, Bangladeš”, je izbrala komisija strokovnjakov podjetij Canon in Getty Images, ocenjevali pa so perspektivo, vsebino in splošno kompozicijo.

Canon Fan Foto je spletna fotogalerija in natečaj, ki gostuje na uradnem spletnem mestu UEFA EURO 2008, kot del Canonovega pokroviteljstva prvenstva. Spletna stran je bila zasnovana z namenom zbirati doživetja nogometnih navijačev. Naložiti je bilo mogoče katerokoli fotografijo z nogometno tematiko, glasovanje pa je bilo enostavno rešeno z oceno za ali proti.

Jan Kostal je bil nagrajen z nepozabnim doživetjem športne fotografije z roba igrišča, saj je v živo spremljal tekmo skupine B med Avstrijo in Nemčijo na Dunaju. Ta neponovljiva priložnost je bil edini način, da se nekdo od gledalcev pridruži najboljšim svetovnim profesionalnim športnim fotografom ob robu igrišča prvenstva UEFA EURO 2008. Janu Kostalu je Canon prav tako podaril digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat EOS 450D, s katerim je lahko fotografiral igro.

“Zame kot strastnega navijača in fotografa je ta nagrada edinstvena življenjska priložnost. Poleg ogleda tekme z roba igrišča sem dobil priložnost izpopolniti svoje fotografsko znanje s pomočjo najnovejšega Canonovega aparata in pod vodstvom najboljših športnih fotografov. Hvala Canonu in UEFI za uresničene sanje,” je dejal Jan Kostal, ki je nagrajeno sliko posnel spomladi 2007 med izletom na pokopališče ladij v Chittagongu v Bangladešu.

Od februarja letos je spletno galerijo Canon Fan Foto obiskalo 40.000 navijačev in si ogledalo 6.000 enkratnih nogometnih posnetkov, ki so jih naložili amaterski fotografi.

Canon je za vsako naloženo fotografijo podaril en evro uradnemu humanitarnemu partnerju – Rdečemu križu. Za vsak glas, ki so ga oddali obiskovalci, pa je dodal še petdeset evrocentov. Tako je skupna donacija Canona Rdečemu križu že presegla 30.000 evrov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več