Strojna oprema
20.11.2007 07:31
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nagrajeno oblikovanje v telefonu Gigaset SL370

Podjetje Siemens Home and Office Communication Devices z novim brezvrvični telefonom Gigaset SL370 dviguje merila. Kompaktna zunanjost v kombinaciji črne in kroma v sebi skriva vrhunsko tehnologijo, ki je pri brezvrvičnih telefonih do sedaj nismo bili vajeni. Da gre za presežek tudi v oblikovalskem smislu, potrjuje prejem prestižne oblikovalske nagrade iF, Siemensova tehnologija ECO DECT pa omogoča do 60 % manjšo porabo električne energije.

Siemensov mali Gigaset SL370 se prek bluetootha lahko poveže z naglavno slušalko ali računalnikom, programska oprema Gigaset QuickSync, ki jo je mogoče naložiti tudi prek interneta, pa omogoča sinhronizacijo kontaktov v telefonu s tistimi v računalniku. V pomnilnik je mogoče shraniti 250 imen, ki lahko vključujejo do tri telefonske številke, e-naslov in rojstni datum. Picture CLIP omogoča, da imena povežemo s slikami, ki se ob klicu prikažejo na velikem, visokoločljivem barvnem zaslonu slušalke.

Siemensova nova programska oprema QuickSync samodejno sinhronizira kontakte v slušalki in računalniku in je kompatibilna z Microsoft® Outlook® 2003, Outlook Express in Windows Vista™. Uporabniku omogoča hiter in enostaven prenos podatkov, kot so denimo slikovne podobe in ohranjevalniki zaslona, je nezapletena za namestitev in enostavna za uporabo.

Gigaset SL370 se odlikuje tudi z obliko, kar potrjuje podelitev ugledne oblikovalske nagrade iF, ki jo je prejel še pred uradno predstavitvijo na trgu. S kompaktno zunanjostjo z merami 114 mm krat 46.5 mm in debelino le 2,3 cm širine je najmanjši telefon v portfelju Gigaset in zato idealen stalni spremljevalec doma ali v pisarni. Slušalko v kombinaciji kroma in črne barve odlično dopolnjuje kromiran podstavek, ki je ločen od bazne enote in zato omogoča, da telefon priklopite kjerkoli v stanovanju.

Zaradi menija, ki združuje ikone in besedilo, je Gigaset SL370 zelo enostaven za uporabo, omogoča pa številne nastavitve: vibracijsko in polifonično zvonjenje, prostoročno delovanje, sporočila SMS in organizator s koledarjem. Uporabniki, ki želijo imeti doma več telefonov, lahko na eni bazni enoti uporabljajo do šest slušalk, različica Gigaset SL375 pa ima še zelo kakovosten avtomatski odzivnik, ki omogoča snemanje do 40 minut sporočil.

Kot vsi ostali Siemensovi telefoni Gigaset tudi SL370 vsebuje tehnološke rešitve, združene pod oznako ECO DECT, ki mu omogočajo, da za delovanje porabi kar 60 % manj električne energije kot običajni telefoni. Z vklopom funkcije ECO v meniju telefona je mogoče zmanjšati oddajno moč bazne enote za komunikacijo s slušalko in tako še dodatno znižati porabo energije ter podaljšati čas pogovora za 28 %.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več
Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več