Igre
12.04.2022 08:42
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vračajo se originalni jezni ptiči

Vračajo se originalni jezni ptiči (Angry Birds)
Vračajo se originalni jezni ptiči (Angry Birds)

Angry Birds, kar bi v slovenščino prevedli kot jezni ptiči, so bili ena prvih izstopajočih iger na iPhonih in zgodnjih napravah Android, sčasoma pa so ustvarili imperij sorodnih iger in filmov. Vendar pa igra, ki je vse začela, že nekaj časa ni uradno na voljo, saj se je njen snovalec Rovio osredotočil na novejša nadaljevanja klasične videoigre Angry Birds.

Prav ob 10. obletnici igre so se izvirni Angry Birds vrnili v Apple App Store in Google Play Store.

Prvotno igro Angry Birds so leta 2019 tiho umaknili iz trgovin z mobilnimi aplikacijami. Podjetje Rovio, ki stoji za vsem tem, je avgusta 2019 dejalo, da je igro odstranilo “za namene testiranja”, ne da bi podrobneje pojasnilo svojo odločitev.

Vendar se je igra končno vrnila s popolno prenovo, označeno kot Rovio Classics: Angry Birds. Posodobljena različica je ostala zvesta izvirni igri, vendar namesto originalne lastniške platforme za izdelavo igre, nova igra uporablja bolj običajno platformo Unity.

Rovio je v objavi na blogu dejal, da uporaba Unityja ustvarja “bolj trajnostno platformo za igro, ki bo na voljo na novejših napravah, hkrati pa ohranja pristno izkušnjo Angry Birds iz leta 2012.”

Čeprav je zelo podobna izvirni igri, je v njej nekaj sprememb: igra v trgovinah App Store in Google Play zdaj stane malce manj kot en evro in tako ni več brezplačna, podprta z oglasi in nakupi v aplikaciji, kot je bila izvirna različica. Je pa na primer dodatek ‘Mighty Eagle’, ki je včasih zahteval nakup v izvirni igri, zdaj preprost gumb, ki ga je mogoče uporabiti brez dodatnih stroškov.

Če želite igro igrati na telefonu z operacijskim sistemom Android, morate imeti vsaj Android 6.0 ali novejšega, medtem ko različica iOS deluje na vseh napravah z iOS 13 ali novejšim. Na žalost aplikacija ni na voljo za namestitev na macOS, čeprav ne zahteva dodatnega razvojnega dela za računalnike Mac.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Video igre


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več