Računalništvo, telefonija
17.04.2007 13:20

Deli z drugimi:

Share

easyJet praznuje deseto obletnico svoje spletne strani

easyJetova spletna stran je praznovala svoj deseti rojstni dan. Ta spletna stran je, bolj kot katerakoli druga, korenito spremenila navade kupovanja letalskih vozovnic in ostalih turističnih in prevoznih storitev.

Na svojem začetku, aprila 1997, je bila easyJetova spletna stran zgolj informativna, prva rezervacija pa je bila preko nje opravljena leto dni kasneje. V povprečju jo obišče okoli 3 milijone obiskovalcev tedensko. Do danes je bilo preko spleta rezerviranih 125 milijonov sedežev.

Tekom let je easyJet spremenil svoj slogan v »Najbolj priljubljena letalska družba na spletu« (Webs Favourite Airline), kot odziv na slogan letalske družbe British Airways »Najbolj priljubljena letalska družba na svetu« (Worlds Favourite Airline).

easyJet neprestano sledi razvoju internetne tehnologije in vpeljuje razne inovacije, pri čemer ga mnogokrat posnemajo tudi druge letalske družbe.

Danes je 98 % vseh easyJetovih vozovnic kupljenih preko spleta. Novejše možnosti potrošnikom omogočajo tudi spremembo rezervacij, zahtevo povračila denarja in rezervacijo avtomobila ter hotela. Internetni nakup je tako postal natančen posnetek storitve, tradicionalno opravljene preko klicnega centra ali turistične agencije.

easyJet je prva letalska družba, ki je ponudila:
• elektronske vozovnice
• popust za nakup vozovnic preko spleta za spodbujanje tovrstnega nakupovanja
• spremembe datumov, imen in ure odhoda preko spleta
• popravke rezervacije in možnost ponovne zahteve potrditvenega elektronskega sporočila
• prijavo na let preko spleta
• hitro vkrcavanje, ki se lahko rezervira le preko spleta
• partnerske storitve (hoteli, najem avtomobila) in prepoznala potencial za dodaten dohodek
• koledarski pogled z oknom, ki prikazuje lete v dveh tednih – tako lahko potrošniki iščejo najnižjo ceno

easyJet.com je bil pred kratkim prepoznan kot eden izmed petih največjih britanskih spletnih trgovcev, Hitwise pa je označil easyJet za najbolj priljubljeno letalsko družbo ter vodilnega pri razvoju e-trgovine.

easyJet bo obeležil deseto obletnico z veliko razprodajo sedežev in popustom do 25 % na vseh letih med 25. aprilom in 30. junijem. Razprodaja poteka od petka, 13. aprila do polnoči 17. aprila.

Andy Harrison, easyJet-ov izvršni direktor je dejal: »Težko je preceniti pomembnost spletne strani easyJet.com. Poleg ogromnega vpliva na sam posel je ta stran zaznamovala sodobni način potovanja, pa tudi način spletne prodaje izdelkov in storitev.

easyJet je resnično ujel duh časa in zaigral eno izmed ključnih vlog v razvoju interneta. Preko let so različna podjetja in organizacije iskale navdih ravno pri easyJetovi enostavni in uporabniku prijazni spletni strani. Vse najboljše easyJet.com!«

easyJetova slovenska spletna stran
Spletna stran je sedaj na voljo v 18 jezikih, slovenska stran je bila vzpostavljena februarja 2005. Največji poskok v obiskanosti strani je bil zabeležen med februarjem 2005 in februarjem 2006, v tem času je obisk narasel kar za 108 %! Po tem prelomnem mesecu se je obiskanost spletne strani umirila, rast obiskovalcev pa znaša do 10 %.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več