Telefoni
24.08.2019 08:04
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nokia v 2020 s poceni telefonom 5G

Telefon Nokia bo ponujal visoko kakovost in podporo za omrežje 5G za relativno dostopno ceno.
Telefon Nokia bo ponujal visoko kakovost in podporo za omrežje 5G za relativno dostopno ceno.

Globalna uvedba mobilnega omrežja pete generacije oziroma 5G v prvi vrsti prinaša predvsem hitrejše in bolj zanesljive mobilne povezave, s sabo pa bo seveda prinesla tudi prihod večjega števila naprav, povezanih z internetom za pametne domove. Poleg tega ima novo omrežje, vsaj na papirju, velik potencial za uspeh, saj naj bi teoretično ponujalo do 20 gigabajtov prenosa na sekundo. Čeprav je hitrost prenosa v praksi trenutno precej manjša, je ta še vedno dovolj visoka za predvajanje videoposnetkov na zahtevo in za ponujanje številnih novih mobilnih storitev.

Težavo za končne uporabnike pa trenutno bolj kot dostopnost omrežja 5G predstavljajo visoke maloprodajne cene pametnih mobilnih telefonov, ki to omrežje podpirajo. Za pametne mobilne telefone priznanih proizvajalcev je namreč trenutno treba odšteti med 1000 in 1200 evrov, z izjemo pametnega mobilnega telefona Xiaomi Mi Mix 3 5G, ki je na voljo za okoli 600 evrov. Na srečo bo tudi podjetje Nokia v teku naslednjega leta ponudilo pametni mobilni telefon Android s podporo mobilnemu omrežju 5G, ki bo cenovno relativno dostopen.

Na spletu se širijo govorice, da naj bi bilo za nakup pametnega mobilnega telefona Nokia s podporo mobilnemu omrežju 5G treba odšteti med 500 in 600 evrov. Šlo naj bi za zmogljiv pametni mobilnik visoke kakovosti. Več o novosti, predvsem o lastnostih strojne opreme, naj bi bilo znanega v prihodnjih nekaj mesecih.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,