Računalništvo, telefonija
10.07.2019 13:31

Deli z drugimi:

Share

Je to pametna ročna ura prihodnosti?

Pametna ročna ura podjetja IBM bi nedvomno poenostavila marsikatero opravilo.
Pametna ročna ura podjetja IBM bi nedvomno poenostavila marsikatero opravilo.

Pametne ročne ure so med uporabniki vse bolj priljubljene, predvsem zaradi svoje vsestranske uporabnosti. Glede na patent, ki ga je podjetje IBM nedavno pridobilo s strani ameriškega patentnega urada (U.S. Patent and Trademark Office – USPTO), bi te kmalu lahko postale še bolj zanimive in uporabne. Novo pametno ročno uro podjetja IBM bi bilo namreč mogoče uporabljati celo v vlogi pametnega mobilnega telefona ali tabličnega računalnika, saj bi lahko osnovi zaslon sestavili v precej večji zaslon.

Patent pametne ročne ure podjetja IBM opisuje osnovi zaslon velikosti 5,18 x 7,8 centimetrov, kar je nekoliko več, kot nudijo današnje največje pametne ročne ure. Skupno naj bi bilo na posamični pametni ročni uri na voljo osem tovrstnih zaslonov, ki naj bi bili povsem brez robov. To v praksi pomeni, da bi lahko z njimi pridobili bodisi zaslon pametnega mobilnega telefona velikosti 10,2 x 15,2 centimetrov (štirje zasloni) bodisi zaslon tabličnega računalnika v velikosti 20,3 x 15,2 centimetrov (osem zaslonov). To dejansko pomeni, da bi lahko funkcionalnost kompaktne pametne ročne ure na hiter in enostaven način prilagajali trenutnim zahtevam in potrebam.

Ker pa gre pri pametni ročni uri podjetja IBM šele za koncept, to pomeni, da ni nikakršnega zagotovila, da bi novost kdaj ugledala prodajne police trgovin. Nedvomno pa bi tovrstna pametna ročna ura pripomogla k bistvenemu dvigu uporabnosti tovrstnih naprav in bi povsem odpravila potrebo po pametih mobilnih telefonih in tabličnih računalnikih, ki roko na srce zardi velikih zaslonov postajajo vse bolj nepraktični.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več