Računalništvo, telefonija
28.02.2007 09:09

Deli z drugimi:

Share

Lenovo ThinkPad najmočnejša blagovna znamka prenosnikov


Le kako dolgo bodo ThinkPadi še živeli na stari slavi?

TBR poročilo je v zadnjem četrtletju leta 2006 uvrstilo Lenovo na vrh lestvice po razpoznavnosti blagovne znamke prenosnikov in zadovoljstva kupcev. V zadnjem TBR poročilu “Corporate IT Buying Behaviour & Costumer Satisfaction Study: Notebooks” se je položaj podjetja Lenovo občutno izboljšal v Q4 06. Pri tem je zasenčilo tudi nekaj večje dobičke svojih največjih tekmecev.

V Q4 06 so Lenovo ThinkPad prenosniki dosegli višjo ozaveščenost kot znamke njegovih tekmecev. S tem je blagovna znamka ThinkPad najbolj izstopala iz množice ostalih znamk. Poročilo tudi omenja, da se je v preteklem letu percepcija blagovne znamke ThinkPad vztrajno dvigala in postavila Lenovo na vodilno pozicijo.

Že osmo zaporedno četrtletje je Lenovo dominiralo na področju zanesljivosti strojne opreme, kar samo potrjuje dolgoletni ugled ThinkPadov kot trpežnih in dobro zasnovanih prenosnikov. Lenovo je izboljšalo svoj položaj tudi na drugih področjih, kot npr. vrednost prenosnikov, enostavna uporaba ter splošno zadovoljstvo.

“Lenovo je bilo očitno najbolj konsistentno pri upoštevanju želja svojih strank,” je povedal Jon Lindy, predsednik pri TBR. “Naše mnenje je, da mora Lenovo nadaljevati s svojo inovativnostjo ter tako še izboljšati svoj ugled znotraj industrije.”

Analitiki TBR so ugotovili, da je Lenovo edino računalniško podjetje, ki je na daljši rok obdržalo svoje konkurenčne prednosti na področju zanesljivosti strojne opreme. Napredek podjetja Lenovo v zadnjih petih ocenjevalnih obdobjih je pripomogel tudi k splošnem napredku podjetja.

Poročilo TBR je izpostavilo ugled podjetja Lenovo na področju kvalitete in zanesljivosti. ThinkPad Roll Cage in Active Protection System sta samo dva primera inovativnih Lenovo tehnologij, ki varujeta zunanjost in notranje komponente prenosnika pred poškodbami.

Lenovo Roll Cage je posebna kletka iz magnezijeve zlitine, ki ščiti vitalne notranje dele prenosnika pred poškodbami ob primeru padca računalnika na tla. ThinkPad Roll Cage, v kombinaciji s ThinkVantage tehnologijo Active Protection System, zagotavlja odlično rešitev pred poškodbami, katerih popravilo je zelo drago.

Active Protection System, je zračni blazini podoben sistem, ki uporablja poseben senzor za nenehno nadziranje spremembe položaja prenosnika. Ko zazna nenaden premik prenosnika v trenutku zaustavi delovanje trdega diska – s tem zagotavlja do štirikrat večjo zaščito kot prenosniki brez tega sistema. Poleg tega zagotavlja ThinkPad HDD Shock Absorber zaščito pred udarci, ko prenosnik med uporabo grobo položimo na trdo podlago.

“To poročilo jasno dokazuje, da Lenovo svojim uporabnikom zagotavlja najboljše proizvode in storitve,” je dejal Aleš Simončič, generalni direktor Lenovo Slovenija. “Lenovo z lastnimi inovacijami nenehno izpopolnjuje svoje izdelke, ker želi ponujati najboljše, najbolj varne in najbolj zanesljive prenosnike.”


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več