Življenjski slog
Poslovne rešitve
04.03.2022 12:37

Deli z drugimi:

Share

Katera je najbolj praktična rešitev za shranjevanje koles?

S koncem hladnih zimskih dni se bodo poleg narave zbudile tudi flote kolesarjev, kar pomeni, da bodo mesta in domovi kar naenkrat preplavljeni z več tisočimi kolesi.

Hramba tehnoloških naprav, kot so računalnik, telefon, tablice, zvočniki, je običajno zelo enostavna, saj proizvajalci izdelujejo vse bolj kompaktne naprave. Pri kolesih je oblika že od samega začetka ostala enaka ali zelo podobna originalu. Ne gre za ogromne dvokolesne konstrukcije, vendar vseeno ne spadajo med najmanjša prevozna sredstva. Potem je tu še problem same številčnosti kolesarjev. Vsak izmed njih potrebuje svoj prostor za shranjevanje kolesa, bodisi v podjetju, pred javno ustanovo, doma ali na katerikoli drugi vsakodnevni destinaciji.

Kako najlažje poskrbeti za njihovo varno in organizirano hrambo? Nihče si ne želi svoje (dragoceno) kolo samo nasloniti na steno. Kot prvo ne gre za varno rešitev, s samim volumnom koles pa bi kmalu zakrili celotno fasado objekta. Tudi doma si nihče ne bi želel kolesa pustiti pred ali poleg vhodnih vrat, saj bi bil več tisoč evrov vredno kolo izpostavljeno vremenu, tatovom, povrhu pa bi vse skupaj izgledalo kot navlaka.

Torej, rešitev za hrambo koles mora zagotoviti varnost koles in njihovo organiziranost v (manjših) prostorih. Poznamo jih kar nekaj: talna stojala, vodoravna in navpična stenska stojala, stropna stojala, sistemi škripcev, kljuke, prostostoječi stebri, kolesarnice in seznam se nadaljuje. Oglejmo si, katere rešitve za hrambo koles so se izkazale za najbolj učinkovite.

Talna, stenska, stojala za več koles … katero rešitev izbrati?

Začnimo s talnimi stojali, ki so med najbolj razširjenimi rešitvami za shranjevanje koles. Najpogosteje jih vidimo pred šolami, podjetji, avtobusno ali železniško postajo oziroma kjerkoli, kjer se zadržuje in ustavlja večje število kolesarjev.

Talna stojala za kolesa so priročna predvsem zaradi svoje kompaktnosti in priročnosti. Ne zavzamejo veliko prostora, zaradi pocinkane zasnove izgledajo moderna, primerna so za večino koles, povrh pa so še priročna, saj lahko kolesarji shranijo svoja kolesa z obeh strani. Ravno slednja lastnost je pomembna za kolesarje, ki se redno srečujejo z eno in isto težavo pri hrambi koles v javnih prostorih – zatikanje krmil. Talna stojala za kolesa to težavo rešijo tako, da uporabniki lahko svoje kolo enostavno parkirajo z druge strani, dodana vrednost pa je, da hramba deluje bolj organizirana in privlačna za oko.

Izbirate lahko med stojali za 3 ali 5 koles, lahko pa jih združite za daljši kolesarski park.

Kdaj bi morali izbrati stenska stojala za kolesa?

Stenska stojala za kolesa so priročna rešitev, ko želite prihraniti prostor oziroma optimizirati hrambo v manjših prostorih. Na voljo je kar nekaj stenskih zasnov.

Zložljivo stojalo za kolesa Leonardo je inovativna in pametna rešitev za hrambo. Izdelano je iz galvaniziranih jeklenih cevi, ki zagotavljajo varnost in trajnost. Zaradi zložljive zasnove je stojalo še posebej primerno za ozke prostore. Primerno je za večino modelov koles, zaradi stenske namestitve pa olajša tudi čiščenje talnih površin.

Tudi pri stenski montaži lahko izberete klasično zasnovo stojala, s katero boste zagotovili hrambo do 5 koles vaših sodelavcev, dijakov ali najbližjih. Stojalo ima tri prostore za sidranje za dodatno varnost. Kot rečeno, lahko shranite do 5 koles s širino koles do 50 mm. Kolesa lahko parkirate na sprednji ali na zadnji strani stojala. Klasično stojalo za kolesa je izdelano iz pocinkanega jekla, ki bo kljuboval vsem vremenskim razmeram.

Inovativna rešitev za hrambo je vrtljivo stensko stojalo, ki sprejme 6 koles s širino koles do 50 mm. To posebno stojalo za kolesa se lahko vrti na katerokoli stran, kar vam omogoča, da postavite kolesa k zidu pod kotom.

Kaj pa kolesarnice?

Kolesarnica s svojo strešno zasnovo predstavlja popolnoma drugačno rešitev od klasičnih stojal. Izdelana je iz trpežnega jekla, valovita streha pa ščiti kolesa pred vremenskimi posledicami. Zasnovana je za hrambo do pet koles. Če potrebujete več prostora, jo lahko dodatno podaljšate s praktično dodatno enoto. Združite jo še s klasičnim stojalom in imate popolno rešitev za hrambo koles na prostem.

Več o stojalih za kolesa na spletni strani www.kataloska-prodaja.si.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem ProSIGMA d.o.o..
Vas zanima več iz te teme?
Električno kolo stojala za kolesa


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888