Računalništvo, telefonija
20.03.2019 14:22
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Googlu nova milijardna kazen

Zaradi zlorabe oglaševalske storitve AdSense bi lahko podjetje Google kmalu doletela rekordna kazen v višini kar 13 milijard evrov.
Zaradi zlorabe oglaševalske storitve AdSense bi lahko podjetje Google kmalu doletela rekordna kazen v višini kar 13 milijard evrov.

Evropska komisija je tehnološkemu podjetju Google naložila plačilo globe v višini 1,49 milijarde evrov zaradi kršenja konkurenčnih pravil na trgu spletnega oglaševanja.


Če spremljate dogajanje na tehnološkem področju, ste zagotovo seznanjeni s tem, da si je podjetje Google v lanskem letu prislužilo visoko denarno kazen, in sicer v višini 4,34 milijarde evrov zaradi mobilnega operacijskega sistema Android. Tu gre predvsem za to, da je računalniški gigant prepričeval uporabnike pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android, da uporabljajo njegove aplikacije in storitve namesto konkurenčnih. Sedaj pa je podjetje Google doletela še ena kazen, in sicer zaradi kršenja konkurenčnih pravil na trgu spletnega oglaševanja.

Google si je kazen s strani Evropske komisije tokrat prislužil zaradi kršenja konkurenčnih pravil na trgu spletnega oglaševanja, ker je s tem posledično oviral konkurenčna podjetja. Pred konkurenco se je zaščitil z uvedbo protikonkurenčnih pogodbenih omejitev za številne spletne strani. Ker pa je tako početje v Evropski uniji prepovedano, si je računalniški gigant prislužil kazen v višini 1,49 milijarde evrov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več