Računalništvo, telefonija
06.03.2019 11:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljši pametni telefoni, ki jih nestrpno pričakujemo

Najboljši pametni telefoni, ki jih nestrpno pričakujemo
Najboljši pametni telefoni, ki jih nestrpno pričakujemo

Samsung in Huawei sta pred kratkim razkrila nova upogljiva pametna telefona, ki naj bi šla v prodajo še letos. Apple, Samsung in Google po navadi izdajajo nove pametne telefone pozno poleti ali zgodaj jeseni in tudi letos pričakujemo podoben urnik. Za vas smo pripravili pregled najtežje pričakovanih pametnih telefonov leta 2019. Vsi tisti, ki razmišljate, da bi kupili nov telefon, boste letos zagotovo imeli ogromno kvalitetne izbire.

Od novih upogljivih telefonov Samsung in Huawei do Applovih in Googlovih naprav, ki naj bi izšle nekoliko pozneje letos – kot vse kaže bo letošnje leto na področju pametnih telefonov še zelo zanimivo, saj se nam obeta nekaj atraktivnih naprav. Spodaj si poglejte najtežje pričakovane telefone leta, med katerimi najdete nekatere, ki so že bili naznanjeni in nekatere, ki to še bodo.

Samsung Galaxy Fold

Samsungov prvi upogljivi pametni telefon, ki se imenuje Samsung Galaxy Fold. Datum izida naprave je 26. april, začetna cena pa naj bi bila $1.980 oz. preračunanih 1.748 eur. Ko je Samsungov upogljivi telefon zaprt, meri zaslon 11,68 centimetra, medtem ko odprt meri 18,80 centimetra.

Glede na pričevanje Samsunga so njihovi inženirji posrbeli, da je prehod aplikacij med tabličnim in telefonskim načinom gladek, brez motenja. Zelo zanimiva nova lastnost pa je tudi ta, da telefon omogoča upravljanje treh aplikacij naenkrat.

Samsung je dotično napravo predstavil na posebnem dogodku 20. februarja poleg nove linije Galaxy S10. Glede na to, da pa Samsung ni omogočil, da bi mediji praktično prezkusili telefon, za zdaj ni veliko znanega o tem, kako je dejansko uporabljati Galaxy Fold.

Huawei Mate X

Huawei ni dolgo čakal in je le nekaj dni po debiju Samsunga Galaxy Fold predstavil svoj upogljivi pametni telefon Mate X. Med Samsungovo upogljivo napravo in Huaweijevim telefonom pa kljub vsemu obstajajo razlike, še posebej, ko govorimo o dizajnu. Za razliko od Samsungovega telefona ima Huawei Mate X “wraparound” ekran, ki daje občutek papirnega ekrana – ta nekoliko bolj nežno preliva sliko, ko je telefon upognjen. Ko je zaprt, nudi 16,76-centimetrski ekran na sprednji strani in 16,21-centimetrskega ekran na zadnji strani, medtem ko odprt ponuja 20,32-centimetrski ekran.

Začetna cena modela Mate X bi naj bila nekje okrog $2.600 oz. 2.294 eur, izšel pa naj bi po zadnjih napovedih v sredini letošnjega leta.

Motorola Razr

Vaš najljubši “flip” telefon iz začetka tega tisočetja bo po vsej verjetnosti znova zaživel v novi luči. Tokrat pa Motorola seveda ne more mimo glavnega trenda leta 2019: upogljivih ekranov. The Wall Street Journal je poročal, da podjetje v lasti Lenova načrtuje novo “flip” verzijo modela Razr, katerega cena bi naj bila okrog 1323 eur – če to primerjamo s precej dražjima upogljivima telefonoma Samsung in Huawei, potem vidimo, kje ima Motorola svojo glavno prednost.

Za zdaj še ni znano, kdaj bo naprava izšla, je pa vsekakor možno, da bo izšla še letos, kajti če gre verjeti javno objavljenemu poročilu podjetja, bi Motorola morala razkriti napravo že februarja. Najprej torej čakamo, da napravo dejansko spoznamo, šele nato pa bo čas za kritike oz. pohvale.

Novi iPhoni

Kot veleva tradicija Apple nove iPhone predstavlja septembra in tudi letošnje leto naj ne bi bilo nič drugačno. Apple ima v načrtu tri nove iPhone, ki bodo nasledili iPhone XR, iPhone XS in iPhone XS Max. Te informacije prihajajo iz zanesljivih virov – Bloomberg, The Wall Street Journal, in TF International Securities analitik Ming-Chi Kuo.


Naslednik “top-of-the-line” iPhona XS Max bi naj bil opremljen s trojno kamero, podobno kot pred kratkim naznanjeni Samsung Galaxy S10. Za naslednjo generacijo iPhona XS napovedujejo izboljšani OLED ekran, medtem ko bi naj pri iPhone XR liniji dobili izboljšani LCD ekran in dvojno kamero, podobno kot pri trenutnem iPhone XS in iPhone XS Max.


Google Pixel 3 Lite

Google bi naj to jesen izdal cenovno ugodnejšo verzijo svojega premium modela, s čimer bo sledil korakom Samsunga in Appla. Podrobnosti okrog novega telefona so zelo ohlapne, vendar poročilo s strani Nikkei Asian Review kaže, da bo novi model stal manj kot Applov iPhone XR.


Nekatere govorice trdijo, da naj bi ta, cenejši Pixel, izgledal podobno kot njegovi dražji kolegi, vendar bi naj imel plastično ogrodje in klasični vhod za slušalke. Google po navadi izda svoje nove naprave jeseni, vendar so pri Android Police prepričani, da naj bi Pixel 3 Lite in njegov večji “bratec”, Pixel 3 XL Lite, izšla to pomlad.
Izdaja tovrstne naprave bi za Google pomenila popolno zbirko pametnih telefonov, ki se počasi lahko postavi ob bok Applu in Samsungu, ki prav tako ponujata alternativni verziji telefonov. Tako Samsung kot Apple kompenzirata ceno z nekaj lastnostmi manj.

OnePlus 7

OnePlus 6T je po mnenju strokovnjakov eden najboljših pametnih telefonov leta 2018, in kot vse kaže ima Kitajsko podjetje v pripravi naslednika.

Podjetje torej dela na novi napravi, ki jo bo poganjal procesor Snapdragon 855. Medtem, ko je Samsung pri novem Galaxyju S10 predstavil novi dizajn ekrana, bi lahko OnePlus naredil še korak naprej: OnePlus 7 bi lahko bil opremljen s “pop-out” kamero in ne klasično, kot smo je vajeni.

Omeniti velja tudi to, da OnePlus dela na 5G pametnem telefonu, vendar za zdaj še ni jasno, ali bo to kar OnePlus 7 ali ločeni model. OnePlus za zdaj ni postavil načrta, kdaj naj bi naprave izšle, če se spomnimo je OnePlus 6 izšel maja, OnePlus 6T pa oktobra.


Samsung Galaxy Note 10

Samsung je šele pred kratkim, natančneje prejšnji mesec, razkril novi model Galaxy S10, mi pa se že veselimo novega Galaxyja Note, ki naj bi po napovedih analitikov za Samsung letos predstavljal največji izziv.

Samsung po navadi poskrbi za dobro diferenciacijo med modeloma Note in Galaxy S, saj prvega opremi z večjim ekranom, doda pa še pisalo S Pen. Tudi v letošnjem letu bo po vsej verjetnosti Samsung obdržal dotični vzorec, pričakujemo pa še kakšno presenečenje ali dve. Galaxy Note 10 bi naj imel celo večji ekran kot masivni iPhone XS Max, Samsung Galaxy S10+ in Samsung Galaxy Note 9. Korejski mediji pišejo o eni največjih mobilnih naprav do zdaj, kar pa pomeni zelo specifičen segment kupcev.


Samsung po navadi svoje večje, Note naprave, razkrije pozno poleti, za letos pa še ni čisto znano, kdaj bomo dobili novi model.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več