Igre
16.02.2019 10:34
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Streljačina, v kateri so glavno orožje besede

Vam gre enoročno tipkanje dobro od rok? Potem je to igra za vas.
Vam gre enoročno tipkanje dobro od rok? Potem je to igra za vas.

Ob omembi hitrega tipkanja se najbrž marsikomu v spomin prikličejo ure učenja desetprstnega tipkanja z utrujajočimi programi in kvazi zabavnimi igrami. Nekoliko starejši igričarski zanesenjaki pa se utegnejo spomniti neobičajne streljačine “na tirnicah” The Typing of the Dead s konca devetdesetih let, ki je bila kljub tipkarski igralni mehaniki pravzaprav konkretna video igra.

Tako je tudi sveža neodvisnica The Textorcist: The Story of Ray Bibbia v prvi vrsti namenjena zabavi in ne ravno učenju hitrega tipkanja, a ni vrag, da po nekaj urah tipkanja angleških in latinskih stavkov ne boste vsaj malo izboljšali svojih sposobnosti.

Glavni junak igre je Ray Bibbia, zasebni izganjalec hudiča, ki se brez strahu postavi po robu vsakem zlikovcu v Rimu. Njegovo glavno orožje je Biblija, s pomočjo katere nad človeške in nadnaravne nepridiprave spušča tako imenovane svete naboje, igralčeva naloga pa je, da pravilno tipka besede, ki se izpisujejo na dnu zaslona.

Vsa dejanja, z izjemo premikanja, namreč zahtevajo vnos besed, kot so: “open”, “examine”, “pick”, “answer” ter podobne. In ker je The Textorcist v osnovi tipični predstavnik “bullet hell” arkadnih streljačin, dogajanje na zaslonu pogosto preplavi ogromna količina sovražnikovih nabojev, zato so še posebej na preizkušnji igralčeve sposobnosti petprstnega tipkanja. Ena roka je namreč rezervirana za premikanje eksorcista, je pa povsem na strani posameznika, da se odloči, kolikokrat bo desno roko s smernih puščic premaknil na črke in posledično poskusil sovražniku hitreje zadati končni udarec. Prijetna dodatna nadloga so šefi, saj vsaka šefovska bitka predstavi novo mehaniko, ki oteži Rayevo branje enovrstičnic.

Če pa se vam tipkanje v igri zdi slaba ideja, se The Textorcist ob uporabi ploščka spremeni v ritmično izkušnjo. V vsakem primeru je pred vami zabavna in dinamična arkada, ki jo ves čas spremlja prijetna retro glasbena podlaga, pod katero se je podpisal ameriški darker GosT.

Igra je že na voljo v digitalni izdaji za 14,99 €, do 21. februarja pa vas ob nakupu na platformah Steam in GOG.com čaka še 15% popusta. V ponudbi je tudi brezplačna preizkusna različica, če želite najprej preveriti, kako se nenavadna igralna mehanika dejansko obnese v praksi.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
napovedi iger


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Podjetje Prolon v Šmarju pri Jelšah je najbolj poznan s trgovino in poslovalnico Telekoma, a to še zdaleč ni njihov edini projekt. Že tri leta uspešno vodijo grafični studio ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več