Programska oprema
08.01.2007 08:32

Deli z drugimi:

Share

Tedensko poročilo o virusih in vdorih

V poročilu o virusih in vdorih v prejšnjem tednu so se v laboratorijih PandaLabs osredotočili na trojanca Gagar CC in Mitglieder.LX ter črva RaHack.BB.

Gagar CC je trojanec, ki se poveže na določen naslov IP in naloži drugega trojanca Alanchum.MU. Slednji na okuženi računalnik naloži naslednje škodljive programe:

– Duel.A: ta črv uporablja specifične tehnike, da bi se skril, medtem ko je aktiven.

– Nuwar.B: ta trojanec se širi po e-pošti in na okuženi računalnik naloži še enega trojanca – Gagar.CB.

– Spammer.ER: ta trojanec zagotavlja e-naslove, na katere se pošlje Nuwar.B.

Mitglieder.LX naloži datoteko z več spletnih strani in jih zažene na računalniku. Pretočena datoteka je različica črva Bagle. Predstavlja se kor crack (orodje za odstranitev zaščite z originalnih programov) za določen program.

RaHack.BB je črv brez uničevalnih učinkov. Njegov glavni cilj je tako kot pri vseh črvih širjenje na druge računalnike. Vstopi lahko v računalnike, ki imajo aplikacijo za administracijo na daljavo Radmin z izkoriščanjem šibkih gesel. Če je okuženi računalnik del omrežja, bo RaHack.BB poskusil dostopiti do skupnih virov in se prekopirati nanje.

Za podrobnejše informacije o omenjenih in drugih virusih in grožnjah obiščite virusno enciklopedijo Pande Software na http://www.pandasoftware.com/virus_info/encyclopedia/.

Tekoče informacije o stanju okuženosti z virusi po svetu lahko spremljate na brezplačnem informacijskem virusnem portalu Pande Software http://www.virusportal.com, na katerem so združena tudi brezplačna orodja za boj proti virusom.

Računalnike lahko preverite tudi z brezplačnim spletnim protivirusnim pregledovalnikom Panda ActiveScan na spletnem mestu Pande Software www.pandasoftware.com.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več