Računalništvo, telefonija
06.09.2018 08:00
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja nov način nakupovanja živil

Trgovina z živili, katero opravljajo kar roboti
Trgovina z živili, katero opravljajo kar roboti

Se vsakodnevno opravljate po nakupih za živili? Kaj, ko bi jih lahko naročili kar preko spleta, pri tem pa bi naročila pripravljali kar roboti? Trgovina prihodnosti že stoji v Veliki Britaniji. To, da lahko nakupujemo za vsakodnevnimi živili kar preko spleta, ni praktično nič novega, niti v Sloveniji.

Če je pred časom to ponudil Amazon v Združenih državah, lahko sedaj uporabniki naročujemo kruh, mleko in podobne stvari kar preko spleta, pri trgovcih, kot je Mercator in Spar.

Težava pa se pojavi, saj to zahteva veliko dela, sploh če je naročil več, kaj šele možnosti za napake in podobne stvari.

Tako je podjetje v Veliki Britaniji nedavno predstavilo svojo prvo avtomatizirano trgovino, kjer v samo enem tednu pripravijo več kot 65.000 naročil, kar je okrog 9.285 naročil vsak dan. Kako jim to uspe?

Vsa naročila pripravijo in opravljajo roboti.

Ko robot naročilo sprejme, se začne pomikati po površini v velikosti več nogometnih igrišč skupaj, kjer skrbno prevzame vse izdelke, katere je stranka izbrala. Pri tem uporabljajo enako tehnologijo, kot jo uporabljajo letališča za pristajanje in vzletanje letal, roboti pa med seboj komunicirajo preko 4G tehnologije.

Vsak robot ima vgrajeno baterijo, katero lahko kar “sam” napolni na zato namenjeni postaji ob skladišču. Po skladišču se je zmožnen premikati s hitrostjo do 4 metre na sekundo.

Morda pa bomo kaj takega kmalu zagledali tudi drugod po Evropi.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več