Programska oprema
14.09.2006 13:46

Deli z drugimi:

Share

Unicenter NSM

Podjetje CA je najavilo novo izdajo paketa Unicenter za upravljanje omrežij in sistemov (Unicenter NSM), ki vključuje zbirko podatkov za upravljanje (MDB), zgrajeno na strežniku Microsoft SQL Server in poenostavlja integracijo z rešitvami skupine CA in drugih proizvajalcev ter strankam omogoča optimizacijo razpoložljivosti storitev, hkrati pa zaščito obstoječih investicij v IT.

Unicenter NSM varuje najpomembnejše poslovne procese, hkrati pa zmanjšuje stroške in zapletenost upravljanja IT. Rešitev deluje tako, da nadzoruje in samodejno upravlja strežnike, omrežne komponente, vire za shranjevanje, aplikacije in druge komponente infrastrukture ter na ta način zagotavlja pravilno delovanje, razpoložljivost in učinkovitost heterogenih infrastruktur IT podjetij.
Peter Kos, vodja prodaje poslovnih partnerjev za CA Slovenija, meni: “CA z novo različico rešitve Unicenter NSM še povečuje tržno vodstvo in organizacijam pomaga poenotiti in poenostaviti upravljanje IT. S pomočjo izdelkov Unicenter podjetja izboljšajo storitve, znižajo stroške in uskladijo vlaganja v IT s svojimi poslovnimi cilji. Z uporabo zbirke podatkov MDB, ki temelji na strežniku Microsoft SQL je NSM bližji še večim organizacijam. S pomočjo enotne podatkovne baze organizacije eliminirajo nepovezane silose informacij, kompleksnost in napake, ter obenem izboljšajo proces odločanja na podlagi inter-disciplinarnih informacij. Unicenter NSM lahko integriramo z rešitvami drugih podjetij, in tako omogočimo izkoristek preteklih naložb, namesto njihove popolne zamenjave”.

Unicenter NSM r11.1, ki izpolnjuje vizijo družbe CA o poenotenju in poenostavitvi upravljanja IT, je mogoče brez vsakršnih težav integrirati z drugimi CA-jevimi rešitvami, ki uporabljajo zbirke podatkov MDB, na primer s številnimi CA-jevimi izdelki za upravljanje storitev, upravljanje premoženja IT ter upravljanje namiznih sistemov in strežnikov. MDB zagotavlja skupno zbirko podatkov za upravljanje vseh podatkov v podjetju in s tem pospešuje prepoznavanje in odpravljanje težav, olajšuje sprejemanje odločitev in omogoča večjo učinkovitost osrednjih operacij IT.
“V družbi Société Générale Corporate & Investment Banking želimo doseči tolikšno zanesljivost infrastrukture IT, da bo poslovno popolnoma transparentna,” je dejal Patrick Mannion, podpredsednik oddelka za nadzor orodij družbe Société Générale Corporate & Investment Banking. “Za dosego tega cilja potrebujemo orodja, s katerimi bomo lahko določili problematične točke v naših sistemih, omrežjih, aplikacijah ter zbirkah podatkov, in ki nam bodo omogočala enostavno navigacijo med strateškimi in taktičnimi vidiki naše infrastrukture. Unicenter NSM r11.1 zagotavlja prav te bistvene vidike.”

Unicenter NSM r11.1 skrbi za neprekinjeno pregledovanje celotnega okolja IT in tako zagotavlja, da so podatki v zbirki MDB pravilni in vedno posodobljeni. Ko je v omrežje na primer priključena nova naprava, jo Unicenter NSM r11.1 takoj odkrije in prepozna ter ji samodejno določi prednastavljena pravila.

“CA je kot temeljno tehnologijo za zbirko MDB uporabil Microsoft SQL Server 2005 in s tem strankam omogočil optimalno cenovno učinkovitost in znižal celotne stroške lastništva platforme za upravljanje podjetja,” je dejal Lucho Torres, direktor za skupino izdelkov SQL Server pri družbi Microsoft. “Ta izjemno učinkovita arhitektura zbirke MDB je zelo pomembna za organizacije IT, ki morajo upravljati velika in vedno bolj zapletena računalniška okolja.”


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več