Računalništvo, telefonija
30.12.2016 08:18

Deli z drugimi:

Share

P9 podira rekorde

P9 podira rekorde
P9 podira rekorde

Huawei Consumer Business Group je danes razglasil novico, da je prodal več kot 10 milijonov Huawei P9 in P9 Plus. S tem je Huaweijev paradni konj dosegel prelomnico 10 milijonov, kar je za podjetje velik uspeh: tako z vidika produkta kot blagovne znamke, ki se na globalnem trgu vztrajno pozicionira pri vrhu.

P9 telefon je bil predstavljen v aprilu 2016 in je prvi telefon, ki ga je Huawei razvil skupaj z legendarnim nemškim podjetjem Leica. To pomembno partnerstvo je začetek skupnega razvoja fotografije na pametnih telefonih, ki uporabniku prinaša odlično fotografsko izkušnjo.

23 % več prodanih telefonov kot lansko leto

Vse od globalne predstavitve telefona je ta postal mednarodni hit. V šestih tednih so prodali več kot 2,6 milijonov izdelkov. Osem mesecev pozneje je P9 še vedno odlično prodajan telefon, pri čemer je osvojil priznanje tako s strani uporabnikov kot tudi strokovne javnosti. Največ zaslug za njegov uspeh si prisvaja kamera, sledi industrijski dizajn in zmogljivost. Prav tako je telefon osvojil nekaj prestižnih nagrad: European Consumer Smartphone 2016-17, ki jo podarja EISA in Best Personal Computing Device, ki so jo razglasili na CES Asia.

P9 telefoni skupaj z Mate 8 in Mate 9 postavljajo Huawei v sam vrh pametih telefonov. V tretjem četrtletju je Huawei prodal kar 33,59 milijonov pametnih telefonov, kar je 23 % več kot lansko leto. Od tega kar 44 % predstavljajo telefoni srednjega in višjega cenovnega razreda. Huaweijev delež na trgu že presega 15 % v 30 in več kot 20 % v 20 državah. Neverjetne uspehe Huawei doživlja tudi na trgih kot so Velika Britanija, Francija in Grčija, ki veljajo za bolj zahtevne.

Globalna prisotnost blagovne znamke nadaljuje svoje uspehe. V letu 2016 je na Interbrandovi lestvici “Top 100” globalnih znamk Huawei zasedel 72. mesto, na lestvici Brand Z pa kar 50. Huawei je bil imenovan za “Best Consumer Electronics Brand”, kar je naziv, ki ga podelijo uporabniki sami na kitajskem dogodku “Best Brands”.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več