Strojna oprema
15.05.2006 14:35

Deli z drugimi:

Share

Prilagodljiva stikala za mala in srednje velika omrežja

Allied Telesyn je predstavil novo družino upravljivih ethernetnih stikal AT-8000S. Nova stikala so prilagojena potrebam majhnih in srednje velikih podjetij, po konkurenčni ceni pa so na voljo z možnostjo namestitve v stojala ali kot samostojne enote, pri tem pa lahko naprave v omrežju napajajo prek etherneta.

Družina AT-8000S bo sprva vključevala pet stikal, namenjenih posebnim potrebam trga:

8000S/48: 48-vratno stikalo, primerno za velike delovne skupine, podružnice in mrežne sobe. Stikalo je že na voljo za 869 evrov.

8000S/24: 24-vratno stikalo, primerno za oddelčne delovne skupine, podružnice in majhne mrežne sobe. Stikalo je na voljo za 429 evrov.

8000S/16: 16-vratno stikalo, namenjeno postavitvi omrežja v prostorih končnih uporabnikov, kot so učilnice ali konferenčne dvorane. Cena stikala je 345 evrov.

8000S/24POE in 8000S/48POE: 24- in 48-vratno stikalo z možnostjo napajanja prek omrežja ethernet za mala in srednje velika podjetja, ki potrebujejo vir napajanja za brezžične dostopne točke, nadzorne kamere in IP-telefone. Cena stikal je 869 oziroma 1449 evrov.

“Današnja mala in srednje velika podjetja za svoje zahtevne aplikacije potrebujejo velike zmogljivosti po konkurenčni ceni,” je dejal Maik Lankau, predsednik regije EMEA v Allied Telesynu. “Naša nova stikala AT-8000S v celoti izpolnjujejo njihova pričakovanja in prepričani smo, da bodo zaradi izrednih lastnosti in privlačne cene požela velik uspeh pri prodajnih posrednikih, distributerjih ter uporabnikih.”

Dostopna in povezljiva stikalna platforma
AT-8000S omogoča stroškovno učinkovito upravljanje povezanih stikal z enim samim IP-naslovom in 4-gigabitno arhitekturo elastičnega obroča. Združevanje povezav, možnosti VLAN in zrcaljenje vrat so na voljo na vseh povezanih stikalih.

Enostavna uporaba z običajnimi upraviteljskimi funkcijami
Stikala AT-8000S so dokaz Allied Telesynove želje ponuditi visoko zmogljive omrežne naprave po konkurenčni ceni. Celotno serijo stikal odlikuje enostavno upravljanje prek standardne ukazne vrstice (CLI) in intuitivnega Allied Telesynovega spletnega vmesnika. Poleg tega pa sta spletno in CLI upravljanje zaščitena z varnostno lupino SSH V2 in protokolom SSL.

Kakovost storitve QoS v glasovnih in podatkovnih aplikacijah
Nova serija stikal omogoča ločevanje podatkovnega prometa na osem prednostnih tipov in štiri čakalne vrste na enih vratih. Na drugi ravni to zagotavlja standard 802.1p, na tretji pa kodna točka diferenciranih storitev DSCP.

Napredna omrežna varnost
Poleg naprednih možnosti varovanja z avtentikacijo RADIUS in 802.1x ponujajo stikala podporo VLAN-om na osnovi številk MAC. Mogoča je vzpostavitev gostujočega VLAN-a, ki obiskovalcem ali nepooblaščenim uporabnikom dovoljuje dostop do vnaprej nastavljenih storitev. Dodatno zaščito zagotavlja podpora krmilniku TACACS+, ki omogoča oddaljeno upravljanje varnostnih funkcij in ponuja ločeno avtentikacijo, avtorizacijo in obračunavanje storitev.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več