Telefoni
19.10.2016 16:35
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple predstavil povsem nov koncept nakupovanja

V izbranih Applovih trgovinah bo mogoče rokovati s telefoni iPhone brez zaščitnih vrvic.
V izbranih Applovih trgovinah bo mogoče rokovati s telefoni iPhone brez zaščitnih vrvic.

Applove trgovine Apple Store so se začele odpirati ravno v času internetnega booma. Takrat je veliko medijev in strokovnjakov applovo namero o odpiranju fizičnih trgovin označilo za napačno. Prihodnost nakupovanja naj bi bila na spletu. Vendar pa, ko je pokazal čas, temu ni tako. Applove fizične prodajalne so danes odgovorne za slabo petino prodaje in dosegajo najvišji prodajo na kvadratni meter razstavnega prostora. Apple tako, glede na velikost prostora, dosega višje prihodke kot na primer Tiffany’s s svojo zbirko dragega nakita.

S prihodom Angele Ahrendts na čelo razvoja applovih prodajaln, svoje delovno mesto v Applu je zasedla pred dvema letoma, so se stvari začele korenito spreminjati. Prvi vpogled v to kar načrtujejo pri Applu pa si lahko pridobite tudi sami. Z obiskom glavne applove trgovine v Londonu boste namreč lahko spoznali povsem nov koncept prodajalne. Namesto natlačenih izložb in ostalih površin je poudarek na druženju. Apple tako kombinira prodajalno s prostorom za druženje. Nakup je tako samo posledica in ne več primarni cilj prodajalne. Ob obisku se lahko udeležite katerega izmed izobraževalnih dogodkov, ki predstavljajo kako lahko aplikacije in applovo tehnologijo uporabljate v vašem vsakdanu. Veliko pozornosti je namenjeno tudi učenju programiranja. Začetniški tečaji za jezik Swift so tako odvijajo redno.

Apple tako želi ustvariti prostor oziroma trg kjer se bodo združevali posamezniki in preživljali čas ob preizkušanju applovih naprav. Zaradi tega so se tudi odločili, da naprave več ne bodo pritrjene ob razstavnih mizah ampak jih bodo lahko uporabniki vzeli v roke, šli naokoli prodajnega prostora in preizkusili.



Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178